Deze cursus is verlopen

Opleiding Prepareren en vullen en afwerken voor de mondhygiënist

preparerentandenvullenafwerken

Deze opleiding heeft als doel om de mondhygiënist (mondzorgkundige met 4-jarige opleiding) vertrouwder en zelfverzekerder te maken met het diagnosticeren van cariës en met het maken van plastische restauraties.

1980
21 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1980

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
21 Punten
KRM
Omschrijving

Tijdens deze 3-daagse opleiding wordt aandacht besteed aan het periodiek mondonderzoek, prepareren en restaureren. Er wordt geoefend op fantoom en je behandelt patiënten. Indicatiestellingen worden tijdens deze opleiding besproken om het indicatiegebied van de mondhygiënist te leren kennen en valkuilen te voorkomen. Praktische vaardigheden, maar ook theoretische kennis komen ruimschoots aan bod. Hoe zorg je voor een functioneel en esthetisch goede vulling?


Behandelen van patiënten

Om voldoende te kunnen oefenen tijdens de opleiding is het nodig om een aantal patiënten te behandelen. Deze moeten door de cursist zelf worden meegenomen. Het mogen patiënten zijn met primaire cariës. Je kunt bitewings meenemen op de 1e opleidingsdag om te bespreken of het geschikte restauraties zijn. Als het nodig is kunnen we het programma iets aanpassen aan de omstandigheden. Een echte op maat gemaakte opleiding dus!


De opleiding wordt afgesloten met een theoretische en praktische toets.

Dental Best Practice B.V.

Dé organisator van tandheelkundige cursussen, opleidingen, trainingen en congressen gericht op het optimale functioneren van het hele team.
info@dentalbestpractice.nl
0553121050
3, Molenstraat, A, Bathmen, 7437AH