Deze cursus is verlopen

Zelfsturing vanuit missie en visie

Curriculum Clinical Leadership voor medisch specialisten Cursus 1
clinical leadershipleiderschapklinisch leiderschapPersoonlijk leiderschapmissievisietimemanagementpersoonlijk ontwikkelplan

Leiderschap begint bij weten wat je drijft, wat je energie geeft, wat je belangrijk vindt in je leven en in je werk en wat je van daaruit wilt bereiken. Dat geeft je het persoonlijke en professionele kompas dat je in staat stelt effectief en inspirerend richting te geven en daarbij je eigen leider te zijn. Leiderschap vanuit deze basis geeft kracht, verbinding en plezier. Het krijgt vanzelfsprekendheid en overtuiging.

1925
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1925
Inclusief : Hotelkosten
Opmerking :Voor deelname aan alle 5 de cursussen geldt een gereduceerde totaalprijs van 6690 euro..

Beroepen

Anesthesioloog
Accreditation in aanvraag
16 Punten
ABAN
Arts
Accreditation in aanvraag
16 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
16 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
16 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in aanvraag
16 Punten
ABAN

Sprekers

Dr. Bianca van Maldegem

Kinderarts, zelfstandig adviseur
Dr. Bianca van Maldegem (1968) heeft 17 jaar ervaring als kinderarts. Ze begon in het AMC als kinderarts stofwisselingsziekten en Medisch Specialist onderzoeker. Vervolgens werkte zij in Gelre Apeldoorn als kinderarts en opleider. Hierbij gaf zij tevens medisch teamwork trainingen en was zij landelijk actief binnen het Concilium Pediatricum en de Plenaire Visitatie Commissie van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Toe aan een nieuwe uitdaging, volgde ze opleidingen in (zorg)management en begon ze met de master Health Informatics. Daarnaast werd zij mediator met aansluitend een specialisatie in arbeidsmediation en volgde ze een NLP coachopleiding. Sinds 2019 werkt ze als zelfstandig adviseur, samenwerkingsmediator, coach en procesbegeleider. Sinds 2020 is zij voorzitter van De Praktijk.

Dr. Gert van Enk

Kinderarts-opleider, bestuurslid NVZD en IZZ
Dr. Gert van Enk (1966) was 15 jaar kinderarts-opleider alvorens in 2014 bestuurder in de zorg te worden. In de periode als kinderarts was hij intensief betrokken bij opleiding, onderwijs en kwaliteit van zorg. Zo was hij 8 jaar lang lid van de kwaliteitscommissie van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) en visiteerde hij vele ziekenhuizen. Als opleider was hij betrokken bij landelijke opleidingsvernieuwing en was hij via het opleidingsinstituut van het UMCU docent in opleidingsvaardigheden voor medisch specialisten. In de eigen organisatie was hij naast opleider ook voorzitter van de opleidingscommissie, leerhuismanager en oprichter en eerste voorzitter van de lokale vereniging voor medisch specialisten in dienstverband. Van 2008 tot 2014 was hij voorzitter van de Landelijke vereniging voor Artsen in Dienstverband (LAD) en lid van het KNMG-bestuur. In 2014 maakte hij de overstap naar de Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Momenteel is hij daarnaast bestuurslid bij de NVZD en IZZ, en vervult hij enkele toezichthoudende functies. In 2019 volgde hij een opleiding tot mediator.

Anne Jonkman

Ziekenhuisbestuurder
Anne Jonkman (1953) heeft na zijn opleiding geneeskunde bijna 10 jaar in Afrika gewerkt, eerst als districtsarts in Zambia en Malawi en de laatste jaren als eindverantwoordelijke van het (net academisch geworden) Queen Elisabeth Central Hospital in Blantyre. Terug in Nederland heeft hij 11 jaar gewerkt als ziekenhuisbestuurder, waarvan 7 jaar (tot november 2004) als algemeen directeur van het Deventer Ziekenhuis. Anne is een van de oprichters van De Praktijk.

Frans Que

Zelfstandig adviseur, coach en interim-psychiater/manager/ bestuurder
Frans Que (1956) is opgeleid tot psychiater en psychotherapeut, heeft in 1981 zijn kandidaatsexamen psychologie gehaald en in 1994 zijn MBA graad (Erasmus Universiteit en de Universiteit van Rochester). Hij startte in 1986 als psychiater-(verander)manager en werd vier jaar later bestuurder van het Forensisch Psychiatrisch Centrum Oldenkotte. In 1999 werd hij adviseur bij Twynstra Gudde en in 2000 zelfstandig adviseur, coach en interim-psychiater/manager/ bestuurder. Om het contact met de praktijk te houden heeft hij dit altijd gecombineerd met werkzaamheden als psychiater/psychotherapeut-supervisor. Frans is één van de grondleggers van het Curriculum Clinical Leadership (CCL).
Omschrijving

Leiderschap begint bij weten wat je drijft, wat je energie geeft, wat je belangrijk vindt in je leven en in je werk en wat je van daaruit wilt bereiken. Dat geeft je het persoonlijke en professionele kompas dat je in staat stelt effectief en inspirerend richting te geven en daarbij je eigen leider te zijn. Leiderschap vanuit deze basis geeft kracht, verbinding en plezier. Het krijgt vanzelfsprekendheid en overtuiging.

Daarnaast moet je je persoonlijke krachtbronnen kennen: je talenten, je persoonlijkheidskenmerken en je kennis en vaardigheden. Die ga je inzetten om waar te maken waar je voor staat. Dan wordt ook helder wat je verder te ontwikkelen hebt.


Het gaat om willen (je missie, je kompas), durven (daarvoor te gaan staan), mogen (van jezelf en je omgeving) en kunnen. En dan… doen.


Daarom staat de eerste cursus van het CCL in het teken van het vinden en aanscherpen van je eigen missie en visie en daarvoor gaan staan in het krachtenveld van de organisatie.

Clinical Leadership (CL Performance)

Een beproefd en inspirerend cursusaanbod op het gebied van Klinisch en Duaal Leiderschap voor zorgprofessionals die vanuit inhoud en 'de bedoeling' richting willen geven aan hun werk en zo hun impact en werkplezier willen vergroten.
secretariaat@clperformance.nl
0302311518
13, Kromme Nieuwegracht, Utrecht, 3512HC