Deze cursus is verlopen

Wintercursus 2018 Infectieziekten

Deze cursus is bedoeld voor huisartsen in de regio van WDH Breda. Wintercursus 2018 INFECTIEZIEKTEN ‘van schapenstal tot Zanzibar’ inheemse en exotische infecties let op; bij inschrijving bent u automatisch ingeschreven voor alle 3 de avonden (9 uur geaccrediteerd) 10 december 2018 14 januari 2019 14 februari 2019 Kenniscentrum Amphia Molengracht Geachte collega, Volgens traditie ontvangt u hierbij de uitnodiging voor de jaarlijkse...

90
9 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 90
Opmerking :Inschrijven kan alleen voor de gehele wintercursus (3 avonden), de kosten zijn 120 euro. Wij verzoeken u dit bedrag over te maken op IBAN NL45 ABNA 049.64.82.319, tnv WDH Breda, ovv ‘Wintercursus 2018’.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
9 Punten
ABC1
Huisarts
9 Punten
ABC1
Physician Assistant
9 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
9 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 40 %
Kennis en wetenschap 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze cursus is bedoeld voor huisartsen in de regio van WDH Breda.


Wintercursus 2018


INFECTIEZIEKTEN

‘van schapenstal tot Zanzibar’ inheemse en exotische infecties

let op; bij inschrijving bent u automatisch ingeschreven voor alle 3 de avonden

(9 uur geaccrediteerd)

10 december 2018

14 januari 2019

14 februari 2019

Kenniscentrum Amphia Molengracht


Geachte collega,


Volgens traditie ontvangt u hierbij de uitnodiging voor de jaarlijkse wintercursus. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘infectieziekten, van schapenstal tot Zanzibar’. 

In 3 avonden wordt het thema van verschillende invalshoeken benaderd: van zoönosen, ziekten na bezoek aan de tropen tot influenza en antibiotica-resistentie in onze eigen praktijk. 

We beginnen op 10 december met de schapenstal: Alfons Olde Loohuis, gepensioneerd huisarts, komt spreken over zoönosen en q-koorts. 

Alfons Olde Loohuis, altijd werkzaam geweest in Herpen, kwam als eerste huisarts in aanraking met de Q-koortsuitbraak en heeft dit samen met anderen landelijk onder de aandacht gebracht. Hij is deskundige op dit gebied en lid van het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen, het netwerk voor professionals in de humane en veterinaire gezondheidszorg. Hij is een goede spreker en beloofd veel interactie. 

Hij komt bij ons spreken via ZLTO Nederland, die ons benaderde vanwege een samenwerkingsproject met dierenartsen. Deze zijn ook uitgenodigd zijn voor deze avond, dus voldoende mogelijkheid om eens met elkaar in contact te komen. 

In januari gaan we verder met ‘Zanzibar’: het thema ‘reizen, pre- en postexpositie’ in samenwerking met de GGD West Brabant en de vakgroep interne geneeskunde. Wat kan de GGD arts ons vertellen over preventie t.a.v. reizigersziekten?

Welke signalen of symptomen kunnen wij als huisartsen herkennen bij tropische infecties en hoe gaan we pragmatisch te werk? 

In februari sluiten we af met infectieziekten in het hier en nu, in samenwerking met de vakgroep medische microbiologie. We worden bijgepraat over het altijd interessante onderwerp antibiotica en resistentie, in combinatie met het onderwerp influenza en de zin en onzin van de griepvaccinatie. Zeker in deze tijd een relevant en interessant onderwerp! 


Hopelijk tot dan,


Namens de WDH Breda eo,

Roel Peeters

Cecile Wauters

Hans van Nispen

Mariëlle Segeren

Elsemieke Verweel

Bart van der Putten

Floris Uffen

Jos Hectors

Mariëtte Smithuis

Ingrid van Erk

Stg WDH Breda e.o. IA06-230

cecile@vanharen-wauters.nl
21, Regentenstraat, Rijen, 5121CM