EMDR bij ontwikkelingsstoornissen

EMDRontwikkelingsstoornissenADHDASS

In de cursus 'EMDR bij ontwikkelingsstoornissen' leer je nog beter om een EMDR-casusconceptualisatie te maken bij kinderen, jongeren en volwassenen, in het bijzonder bij diegenen met co morbide ADHD en/of ASS.

16 okt. 2024
09:30 - 16:45
225
6-7 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 225

Datum en locatie

16 okt. 2024
09:30
16:45
Teleportboulevard 100, 1043EJ, Amsterdam

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
7 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
7 Punten
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
7 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
7 Punten
FGzPt
6 Punten
EMDR

Sprekers

Tirtsa Ehrlich

Docent
Tirtsa Ehrlich is als GZ-psycholoog al ruim 20 jaar werkzaam in de specialistische GGZ. De afgelopen jaren bij Dokter Bosman, lokatie Amsterdam, op een levensloop polikliniek gespecialiseerd in ADHD en ASS. Zij is grotendeels werkzaam binnen de kinder- en jeugd-GGZ, maar behandeld sinds 5 jaar ook volwassenen met traumaklachten. Ze is sinds een aantal jaren EMDR supervisor kind en jeugd en volwassenen bij de VEN.
Omschrijving

De cursus 'EMDR bij ontwikkelingsstoornissen' leert EMDR-behandelaars hoe ze een casusconceptualisatie kunnen maken voor cliënten met ADHD en/of ASS en hoe ze veelvoorkomende problematiek kunnen behandelen met EMDR. Mogelijke knelpunten en aanpassingen in de EMDR behandeling worden behandeld aan de hand van casuïstiek, met veel ruimte voor eigen inbreng, oefening en uitwisseling tussen de cursisten. Wil jij de diepte ingaan over de behandeling van trauma bij cliënten met ontwikkelingsstoornissen? Dan is deze cursus wat jij zoekt!

Doelstelling

Na de cursus heeft de cursist voldoende kennis om een goede EMDR- casusconceptualisatie te maken, vooral bij kinderen of volwassenen met ontwikkelingsproblemen zoals ADHD en/of ASS met co morbide (trauma- of angst) klachten. En kan de cursist een EMDR-behandeling bieden met aanpassingen voor cliënten met ADHD en/of ASS.

King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE