Deze cursus is verlopen

Verdiepingscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen en jeugdigen (70 uur verdieping)

verdiepingscursuscognitieve gedragstherapiegedragstherapiekinderenjeugdigen

In deze verdiepingscursus van 70 uur leer je cognitief/emotionele en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen/veranderen. De cursus is zowel op kinderen en jeugdigen gericht, als op volwassenen en kun je volgen als je de Inleiding (30 uur) al hebt gevolgd.

05 apr. 2024
09:30 - 16:45
1820
70 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1820

Datum en locatie

05 apr. 2024
09:30
11 okt. 2024
16:45
Hoogoorddreef 5, 1101BA, Amsterdam

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
70 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
70 Punten
VGCt
Jeugdzorgwerker
70 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
70 Punten
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
70 Punten
SKJ

Sprekers

Mariken Braber

Docent
Mariken Braber is BIG-geregistreerd psychotherapeut en GZ-psycholoog en supervisor bij de VGCt. Na 17 jaar in de kinderpsychiatrie (Bascule en vanuit de maatschap ook bij GGZ Centraal Fornhese) te hebben gewerkt op de polikliniek en dagbehandeling, is zij nu werkzaam bij Het Lindehuis, praktijk voor kinder- en jeugdpsychotherapie en systeemtherapie, in Laren (NH). Binnen de praktijk ziet Mariken kinderen, jongeren en hun ouders, en ook jongvolwassenen met diverse problemen.

Doelen

Na afloop van de basiscursus:

kunnen cursisten, onder supervisie, cognitieve gedragstherapieën uitvoeren bij kinderen, jeugdigen en volwassenen;
heeft de cursist inzicht en basisvaardigheid in de cognitief gedragstherapeutische manier van denken;
kan de cursist leermodellen toepassen in de eigen praktijk;
kan de cursist het cognitief gedragstherapeutische proces toepassen;
kan de cursist betekenisanalyses, functieanalyses en interventiestrategieën ontwerpen;
kan de cursist de kenmerken van de verschillende angst- en stemmingsstoornissen beschrijven;
kan de cursist biologische, psychologische, leertheoretische en systeemverklaringen voor het ontstaan van angst- en stemmingsstoornissen benoemen;
kan de cursist vaststellen welk behandelprogramma, op grond van wetenschappelijke inzichten, voor de cliënt het meest aangewezen is;
kan de cursist op grond van diagnostiek en indicatiestelling een individueel behandelplan opstellen, een behandeling uitvoeren, evalueren en afsluiten;
kan de cursist een adequate werkrelatie opzetten en onderhouden en waar nodig het systeem daarbij betrekken.
Omschrijving

Let op!; er zijn toelatingseisen voor deze opleiding, zie de informatie onder het kopje doelgroep. Mocht je vragen hebben, of twijfelen of je voldoet aan te toelatingseisen, neem dan voordat je je inschrijft, contact met ons op.

Deze blended cursus beslaat 8 cursusdagen van ongeveer 6,1 uur en 8 online meetings van ongeveer 2 uur. Deze online meetings vinden voorafgaand elke cursusdag plaats.

De blended cursus verschilt van de niet-blended vervolgcursus CGT in de tijd die de cursist zelfstandig besteedt en indeelt; de literatuur wordt (spelenderwijs) getoetst en geoefend m.b.v. de Knowingo+ app. Er wordt veel videomateriaal thuis bestudeerd. En tijdens de online-voorbereidingsdagen zullen de cursisten onderling, in kleine groepjes, lesstof oefenen, voorbereiden en presenteren. 

Deze cursus biedt kennis en vaardigheden op het gebied van cognitieve gedragstherapie, waaronder leer- en emotietheorieën, diagnostiek en het opstellen van verklarende modellen voor probleemgedrag, evenals technieken zoals exposure, responspreventie en sociale vaardigheidstraining. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om een cgt-behandeling op te bouwen, te onderhouden en af te sluiten, en behandelplannen te ontwerpen op basis van cognitief gedragstherapeutische analyses. Je leert ook evidence-based behandelprogramma's toe te passen bij veelvoorkomende problematieken, zoals angst- en stemmingsstoornissen. Supervisie en leertherapie maken deel uit van de totale opleiding tot cognitief gedragstherapeut.

King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE