Cursus Duaal Leiderschap

Duale effectiviteit en werkplezier vergroten tijdens drie intensieve trainingsdagen
duaal leiderschapleiderschapsamenwerkenleidensamenwerking

Een cursus voor medisch managers, bedrijfsmanagers en directeuren bedrijfsvoering die als duo leiding (gaan) geven in ziekenhuizen, GGZ of andere zorgorganisaties. Dat kan op elk niveau in de organisatie zijn: van divisie- tot teamniveau. Een echte aanrader die je direct concrete resultaten zal opleveren. Al meer dan 300 duo’s hebben met succes en plezier hun duale effectiviteit vergroot in onze open- en incompany cursussen.

28 mei 2024
2100
18 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 2100
Inclusief : Overnachting en maaltijden

Datum en locatie

28 mei 2024
09:30
01 jul. 2024
17:00
Speulderbosweg 54, 3886AP, Garderen

Beroepen

Anesthesioloog
18 Punten
ABAN
Arts
18 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
18 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
18 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
18 Punten
ABAN

Sprekers

Frank Berends

Psycholoog, manager, docent
Frank Berends (1953) is één van de grondleggers van het Curriculum Clinical Leadership. Na een carrière als GZ psycholoog en manager in de GGZ, begeleidt hij sinds 2000 professionals, teams, leiders en organisaties bij het realiseren van hun doelen. Dit doet hij naast docent ook als coach en adviseur organisatieontwikkeling. In 2005 vond hij een prachtige plek in Zuid Frankrijk waar hij sindsdien geregeld retraites organiseert.

Bianca van Maldegem

Kinderarts, mediator
Dr. Bianca van Maldegem (1968) heeft 17 jaar ervaring als kinderarts. Ze begon in het AMC als kinderarts stofwisselingsziekten en Medisch Specialist onderzoeker. Vervolgens werkte zij in Gelre Apeldoorn als kinderarts en opleider. Hierbij gaf zij tevens medisch teamwork trainingen en was zij landelijk actief binnen het Concilium Pediatricum en de Plenaire Visitatie Commissie van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Toe aan een nieuwe uitdaging, volgde ze opleidingen in (zorg)management en begon ze met de master Health Informatics. Daarnaast werd zij mediator met aansluitend een specialisatie in arbeidsmediation en volgde ze een NLP coachopleiding. Sinds 2019 werkt ze als zelfstandig adviseur, samenwerkingsmediator, coach en procesbegeleider. Sinds 2020 is zij voorzitter van De Praktijk.

Martin de Heer

Chief Visionary Officer van de Mental Care Group
Martin de Heer (1964) is de founding father en Chief Visionary Officer van de Mental Care Group. Een groep bedrijven die samen psychologische diensten biedt op 150 locaties in Nederland. Hij begon zijn carrière als B verpleegkundige en SPV. Hij specialiseerde zich in de ambulante acute psychiatrie, werd hoofd van de crisisdienst en docent aan de Hoge School Utrecht en volgde een MBA-opleiding. Hierna startte hij als directeur Algemene Zaken bij GGZ inGeest. In 2006 begon Martin als ondernemer met enkele kleine zelfstandige praktijken, die zijn samengegaan met Mentaal Beter. Als CEO van Mentaal Beter heeft hij een landelijke organisatie uitgebouwd en vele overnames gedaan. Daarnaast is Martin toezichthouder bij diverse organisaties en executive coach en al meer dan 10 jaar gastdocent bij het Curriculum Clinical Leadership.

Doelen

Samen werken vanuit persoonlijke missie en visie
Duaal leiderschap en management
Een gemodificeerd DOR-ESH managementmodel
Inzichten vanuit de groepsdynamica en systeemtherapie
Conflictstijlen
Onderhandelen als duo
Duaal leiderschapsontwikkelingsplan
Omschrijving

Tijdens een tweedaagse en ongeveer zes weken later een afsluitende dag, werk je samen met je duale partner met andere managementduo’s aan het optimaliseren van ‘duale synergie’. Je werkt aan optimale dynamiek tussen inhoud en bedrijfsvoering en je versterkt je duale en persoonlijke effectiviteit door slimme inzet van verschillen in stijl, kwaliteiten en rollen. En dat is extra belangrijk in deze tijden van een veranderend zorglandschap dat nieuwe eisen stelt aan duale partners: tactischer inrichten van processen, meer sturen op resultaten en doorvoeren van veranderingen die noodzakelijk zijn om proactief en snel in te kunnen spelen op kansen en ontwikkelingen.

Als leidinggevend duo geef je het goede voorbeeld, niet alleen door tijd in elkaar te investeren, maar ook door te komen tot een (duale) collectieve ambitie. Deze cursus biedt een prachtige gelegenheid om daaraan vorm te geven.


Clinical Leadership (CL Performance)

Een beproefd en inspirerend cursusaanbod op het gebied van Klinisch en Duaal Leiderschap voor zorgprofessionals die vanuit inhoud en 'de bedoeling' richting willen geven aan hun werk en zo hun impact en werkplezier willen vergroten.
secretariaat@clperformance.nl
0302311518
13, Kromme Nieuwegracht, Utrecht, 3512HC