Rode en droge ogen

Xpert Clinics Oogzorg
oogheelkundeoogogenrode ogenhuisartshuisartsenhuisartsenpraktijkdroge ogenmaculadegeneratieleeftijdgebonden maculadegeneratieoogzorg

Tijdens deze nascholing worden voornamelijk het rode oog, droge ogen en de daarbij horende differentiaaldiagnostiek en behandelmethoden besproken. Ook staan we stil bij alarmsymptomen en spoedklachten.

15 mei 2024
18:00 - 21:00
Gratis
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Datum en locatie

15 mei 2024
18:00
21:00
Bartokweg 161, 1311ZX, Almere

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABC1
Huisarts
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABC1

Sprekers

Drs. Stefan Coppens

Oogarts
Drs. Stefan Coppens heeft zich na zijn studie geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) verder gespecialiseerd tot oogarts in het Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUMC) in Amsterdam. Aan het einde van zijn oogheelkunde opleiding heeft hij in Parijs het European Board of Ophthalmology Diploma (EBOD) behaald. Na zijn opleiding heeft hij in het VUMC een subspecialisatie met als aandachtsgebieden lens- en hoornvliesaandoeningen voltooid. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij Bergman clinics is drs. Coppens sinds 2020 werkzaam bij Xpert Clinics Oogzorg met als aandachtsgebieden cataract- en refractiechirurgie en algemene oogheelkunde. Dit combineert hij met het opleiden van toekomstige oogartsen in Amsterdam als perifeer cataractopleider voor het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC).

Drs. M. Snabel

Oogarts
Mijn specialisatie oogheelkunde is een fantastisch mooi vak. Het is mooi dat je met relatief weinig diagnostische middelen een diagnose kan stellen, en ook zelf kunt behandelen. Een oogarts kan in veel gevallen ook echt iets doen voor de patiënten wat het verschil maakt, een staaroperatie is daar een goed voorbeeld van. Als oogarts zie je patiënten van alle leeftijden en omdat er op veel verschillende facetten iets met een oog aan de hand kan zijn is het vak ondanks dat het en klein orgaan betreft toch zeer divers en afwisselend.

Doelen

Doelstelling van deze interactieve nascholing is verbreding van kennis en vaardigheden op gebied veel voorkomende oogheelkundige klachten.

Programma

Omschrijving

Bij deze nascholing worden voornamelijk het rode oog, droge ogen en de daarbij horende differentiaaldiagnostiek en behandelmethoden besproken. Ook staan we stil bij alarmsymptomen en spoedklachten. Ook bespreken we de veelvoorkomende leeftijdgebonden maculadegeneratie. Specifiek wordt ingegaan op wat u als huisarts kunt doen en wanneer het zinvol is om door te verwijzen.

Doelstelling van deze interactieve nascholing is verbreding van kennis en vaardigheden op het gebied van veel voorkomende oogheelkundige klachten.


Tijdens deze nascholing wordt een lichte maaltijd geserveerd.


Accreditatie

Al onze scholingen zijn geaccrediteerd voor huisartsen. Voor het volgen van deze nascholing ontvangt u 2 accreditatiepunten.

 

 

Xpert Clinics

info@xpertclinics.nl
0887785218