Professions
Companies
800 Results
Arts voor verstandelijk gehandicapten

Populair

course image
€ 45

Zwangerschapsklachten in de huisartsenpraktijk - Eerste trimester

Bekijk de impressie video van onze allereerste 'MedischeScholing original'! Een nieuwe, innovatieve en 100% onafhankelijke onderwijsvorm die we samen met media- en onderwijsexperts hebben gemaakt.
course image
Free

On-demand | COVID-19 dilemma's: boostervaccin, vaccinatie kinderen, infectierisico's zwangeren

NIET LANGER GEACCREDITEERD - als naslagwerk te bekijken - Samen met het RIVM, de FMS, het NHG, GGD de LHV en de Gezondheidsraad faciliteert MedischeScholing.nl een live-uitzending met als hoofdthema het boostervaccin.
course image
Free

Trombose na vaccinatie en COVID-nazorg

Op woensdagavond 28 april om 20.00 uur organiseren de LHV, het NHG en het RIVM in samenwerking met MedischeScholing.nl een COVID-webinar. Thema’s die we bespreken zijn trombose na vaccinatie, het huidige vaccinatiebeleid en begeleiding bij langdurige klachten na COVID-19-infectie.

Uitgelicht

course image
€ 775 Online 12-11-2021

Mindfulness & Compassie in de Medische Beroepspraktijk

Ontwikkel vaardigheden van mindfulness voor meer innerlijke kalmte en focus in het midden van jouw medische beroepspraktijk. Schrijf je in voor deze bijscholing die je vanuit thuis kunt volgen!
course image
€ 45

Knelpunten bij (chronische) nierschade

In deze nascholing bespreken we knelpunten bij patiënten met nierschade, de rol van de huisarts en de afstemming met tweede lijn.
course image
€ 365 Onderwijscentrum UMCG 20-01-2022

Home overzicht Medisch Duits voor artsen

Tijdens een behandeling, bij arts-patiënt contact of in de coördinatie van de zorg bijvoorbeeld kunnen zorgprofessionals, patiënten en cliënten taalproblemen tegenkomen.
course image
€ 395 Van der Valk - Cuijk 11-11-2021

Begeleiding bij rouw

U leert tijdens deze nascholing bewust te zijn van hoe een rouwproces zich in de tijd ontwikkelt, wat de signalen zijn van gecompliceerde rouw en wanneer u extra hulp moet inschakelen.
course image
€ 239 Auditorium Apenheul 09-12-2021

Psychiatrie en Dementie

De bevolking vergrijst en het aantal mensen met dementie neemt gestaag toe. Mensen wonen langer thuis en de doelgroep binnen het verpleeghuis wordt complexer. In ongeveer 80% van de gevallen is er gedurende het dementieproces sprake van ‘gedrag’ dat tot problemen leidt in de zorgsetting.
course image
€ 97 Online 14-12-2021

Omgaan met toenemende stress in de zorg

Zorgmedewerkers gunnen hun patiënten alle tijd, zorg en aandacht. Gun jij dat jezelf ook?
course image
€ 450 Kontakt der Kontinenten 11-11-2021

Beter begrijpen en bereiken van ‘moeilijke’ patiënten

Herkent u dit? U hebt ervaring met een scala aan patiënten, maar patiënten met psychische problemen zetten u toch regelmatig voor raadsels. Bijvoorbeeld: tijdens een gesprek wordt een patiënt schijnbaar uit het niets overspoeld door boosheid of verdriet waardoor het gesprek amper meer mogelijk is.

Onze selectie

course image
€ 888 Bronkhorst 09-12-2021

Winter Warffum 2021

In 2,5 dag vertellen we verhalen, delen we verhalen en verbazen we ons over verhalen uit onverwachte hoek. Praktijkgericht en prikkelend en met ruimte voor discussie.
course image
€ 250 Eindhoven 27-10-2021

Basic Surgical Skills cursus

Tijd om je hechtvaardigheden op te frissen en te perfectioneren? Volg de geaccrediteerde cursus kleine chirurgische vaardigheden. Diverse data en locaties beschikbaar, ook bij jou in de buurt.
course image
Free

On demand: 'De bucky is geen slaapkamer'

Benieuwd naar de techniek achter een röntgenfoto? Hoe werkt een röntgenapparaat? Welke mogelijkheden heeft een röntgenlaborant om de beste foto maken en wat kan er mis gaan?

E-Learning

course image
Free Online 16-11-2021

Online mini-symposium: Motiveren van patiënten en Supplementen: van nut tot risico's

Dit mini-symposium geeft medewerkers van de huisartsenpraktijken actuele informatie en concrete adviezen om zelf mee aan de slag te gaan in de dagelijkse praktijk.
course image
Free Online 08-11-2021

Constitutioneel Eczeem - Praktische nascholing voor de eerste lijn

Graag nodigen wij u uit voor de online nascholing 'Constitutioneel eczeem'. In deze nascholing geeft uw regionale dermatoloog praktische tips en bespreekt hij de verschillende behandelopties.
course image
Free

On demand Masterclass: de neuropathische pijnpuzzel

Een pijnspecialist, neuroloog en huisarts discussiëren over het behandelproces en verwachtingsmanagement. De live-uitzending, met liefst 442 deelnemers, is beoordeeld met een 8, mis hem niet!

Webinar

course image
Free

On-demand webinars: Voeding voor ouderen en Overgewicht

Dit tweetal on-demand webinars geeft medewerkers van de huisartsenpraktijken actuele informatie en concrete adviezen om zelf mee aan de slag te gaan in de dagelijkse praktijk.
course image
Free

Masterclass Obesitas

Bijna elke arts heeft er in zijn of haar werk mee te maken: de gevolgen van obesitas op de korte en de langere termijn. In 6 verdiepiende webinars krijgt u inzicht in het ziektebeeld.

Gratis

course image
Free Online 26-10-2021

Patiënten met een bloedingsneiging

Hoe herken je mensen met een verhoogde bloedingsneiging en wanneer verdienen zij een doorverwijzing naar de tweede of derde lijn? Een expertpanel dieper in op onder meer die twee vragen.
course image
Free

Kindermishandeling - Gratis online cursus t.w.v. 3 punten

Herkent u (verschillende vormen van) kindermishandeling? Leer in deze belangrijke cursus onder andere hoe de gevolgen ervan te voorkomen zijn en/of behandeld kunnen worden.
course image
Free

Opioïden in de huisartspraktijk & pijn bij ouderen

Pijn in de eerste lijn kan lastig zijn. Hoe behandel je als huisarts patiënten met chronische pijn? Wanneer gebruik je sterke analgetica, waaronder opioïden? Maak je andere keuzes bij een kwetsbare oudere patiënt? Wanneer spreek je van doelmatig voorschrijven? Wanneer verwijs je door naar de 2e lijn

Congres

course image
€ 357 1931 Congrescentrum 25-11-2021

Verenso najaarscongres 2021 : Innovatie

Innovatie! We kunnen er niet omheen, want de wereld verandert en de zorg verandert mee. Gebruik ons najaarscongres daarbij als een tussenstop om het uitzicht te bekijken en even bij te tanken.
25 Oct
Oct
19:00

Medrie BV

Webinar
Online
De nieuwe NHG-standaard Diabetes Mellitus type 2 komt er aan en natuurlijk verzorgen wij daar in samenwerking met Stichting Langerhans een scholing over!
€ 60
26 Oct
Oct
00:00

Opleidingsinstituut Spoedeisende Geneeskunde

Physical course - series
OSG Houten
12-18
In groepjes van 6 cursisten volg je deze intensieve en leerzame cursus, begeleid door twee NRR en ERC gecertificeerde ALS-instructeurs.
€ 995
26 Oct
Oct
08:15

Federatie WDH Midden Nederland

Physical course - single
Van der Valk Hotel De Bilt-Utrecht
0-6
De WDH Zuid West Utrecht nodigt u van harte uit voor de inmiddels traditionele duodagen voor huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistenten. Dit jaar is het thema 'nieuwste hits en gouwe ouwe'.
€ 95 - 218.75
Company Logo
26 Oct
Oct
09:30

Leids Congres Bureau B.V.

Physical course - single
Aristo Utrecht
0-5
8e Landelijke studiedag
Onze deskundige en ervaren sprekers helpen je hier graag bij, tijdens de 8e landelijke studiedag over onbegrepen gedrag bij dementie.
€ 355
26 Oct
Oct
09:30

De Bode nascholingen

Physical course - single
van der Valk Schiphol
5
Hierarchisch leidinggeven middels de Bode Methode.
€ 495
26 Oct
Oct
13:30

Doktersacademie Friesland

Physical course - single
Dokterszorg
0-7
Stoppen met roken, hoe stimuleer je gedragsverandering?? Spreek jij patiënten aan op hun rookgedrag, ook al komen ze voor een ander probleem? Help je patiënten te starten met stoppen?
€ 290
26 Oct
Oct
16:00

Landelijke Huisartsen Vereniging

Physical course - single
Ridderkerk
3
Wat staat u als huisarts in 2022 te wachten? Welke wijzigingen zijn er in de financiering en wat verandert er aan de inhoud van de huisartsenzorg? Ieder jaar organiseert de LHV een groot aantal bijeenkomsten. Geaccrediteerd en gratis voor LHV-leden. Meldt u snel aan voor één van de bijeenkomsten bij u in de buurt.
Free
Company Logo
26 Oct
Oct
16:00

Landelijke Huisartsen Vereniging

Physical course - single
Van der Valk - Eindhoven
3
U wordt geïntroduceerd in het complexe en brede werkveld van de palliatieve zorg. Er worden feiten, theoretische achtergronden en casuïstiek besproken.
€ 385
Company Logo
26 Oct
Oct
16:00

Landelijke Huisartsen Vereniging

Physical course - single
LHV Academiezaal
3
Een patiënt is ontevreden over u en dient een klacht in bij de klachtenfunctionaris. Wat nu? Hoe gaat u hiermee om? Deze vragen worden in deze cursus beantwoord.
€ 300
Company Logo
26 Oct
Oct
17:30

iMeedu

Physical course - single
Zaans Medisch Centrum
3
Ook in 2020 wordt de Urologie cursusreeks voor huisartsen in het Zaans MC gecontinueerd.
€ 60 - 85
26 Oct
Oct
17:30

RegiozorgNU

Physical course - single
Utrecht
Kom op dinsdag 26 oktober vanaf 17.30 uur naar de jaarlijks terugkerende spiegelbijeenkomst waar we de ketenzorg tegen het licht houden! De ketens DM, COPD en VRM en het werken met VIPlive vormen een belangrijk thema deze avond. Praktijkteams krijgen het geïntegreerd werken aangereikt en er is volop gelegenheid voor vragen over samenwerken in VIPLive. We oefenen met het multidisciplinair MDO en aan het einde van de avond word je getrakteerd op een spetterend optreden van de sTOPPERS.
On request
26 Oct
Oct
17:30

Medrie BV

Physical course - single
Online
2
Dit is de derde workshop in de serie workshops over Ouderenzorg die wordt gegeven voor huisartsen en praktijkondersteuners in de regio Flevoland.
€ 100
26 Oct
Oct
19:30

Leerpunt KOEL

Webinar
Online
2
Net als iedere andere ziekte moet obesitas eerst goed worden geanalyseerd op onderliggende oorzaken.
€ 89
Company Logo
Course banner
26 Oct
Oct
20:30

MEDtalks Nederland BV

Webinar
Online
1
Wat moet je als arts doen?
Hoe herken je mensen met een verhoogde bloedingsneiging en wanneer verdienen zij een doorverwijzing naar de tweede of zelfs derde lijn? In deze interactieve, met casuïstiek geïllustreerde e-learning gaat een expertpanel gedurende een uur dieper in op onder meer die twee vragen.
Course banner Company Logo
Free
Company Logo
27 Oct
Oct
08:15

Federatie WDH Midden Nederland

Physical course - series
Hilversum
6
Met een enthousiast team zetten we dit jaar weer twee Duodagen neer, de eerste dag vindt plaats op 27 oktober 2021 en de tweede dag op 28 oktober 2021.
€ 155
Company Logo
map icon