Invloed uitoefenen in de 1e en 2e lijn

eerstelijneerste lijn1e lijntweedelijntweede lijn2e lijnsamenwerkingsamenwerken

De nascholing Invloed uitoefenen in de 1e en 2e lijn gaat in op de samenwerking met artsen, apothekers en andere zorgverleners. De docenten geven aan hoe u deze samenwerking het beste kunt vormgeven en hoe u daarbij optimaal uw invloed uitoefent om op te komen voor de belangen van uw apotheek.

14 mei 2024
415
6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 415

Datum en locatie

14 mei 2024
09:00
17:00
Stationsweg 91, 3621LK, Breukelen

Beroepen

Apotheker
6 Punten
OA, ZA
Apotheker - Openbare Farmacie
6 Punten
OA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
6 Punten
ZA

Competenties

Medische handelen 20 %
Samenwerken 40 %
Communicatie 40 %

Sprekers

Drs. J.L. (Lucie) Douwes Dekker

Docent

Mr. J.A.Th. (Theo) Bollerman

Docent

Doelen

Na het volgen van deze nascholing bent u in staat om:

Afspraken te maken t.b.v. projecten, LESA’s, overdracht van medische gegevens, etc..
Effectieve communicatiemiddelen toe te passen, rekening houdend met verschillende aandachtspunten.
Bewust om te gaan met interpretatie.
Tot een werkbare samenwerking te komen op basis van uw aanpak van het gesprek.
Omschrijving

Samenwerking met zorgverleners in de eerste en de tweede lijn kan leiden tot kwaliteitsvoordelen en een grotere efficiëntie. Diverse zorgstandaarden beschrijven de multidisciplinaire zorg voor chronische aandoeningen waar zorgverleners aan moeten voldoen. Ook voor zorgverzekeraars is de mate van samenwerking tussen zorgverleners steeds vaker een criterium bij zorginkoop, zoals bijvoorbeeld deelname aan zorggroepen.


De nascholing Invloed uitoefenen in de 1e en 2e lijn gaat in op de samenwerking met artsen, apothekers en andere zorgverleners. De docenten geven aan hoe u deze samenwerking het beste kunt vormgeven en hoe u daarbij optimaal uw invloed uitoefent om op te komen voor de belangen van uw apotheek. 

Tijdens de cursus komen de doelen en belangen van de betrokken zorgverleners aan de orde, evenals het bevorderen van de onderlinge relatie. U leert hoe u werkbare afspraken kunt maken, zodat deze ook worden nageleefd. Ook komen diverse methoden om feedback en kritiek te geven, het omgaan met irritaties, bespreken van interventies en omgaan met weerstanden aan bod. Tot slot leert u hoe u uw overtuigingskracht optimaliseert.

Plenair vinden groepsdiscussies over de diverse inzichten en mogelijke handvatten plaats. Deze discussies bieden u de gelegenheid ervaringen en ideeën uit te wisselen. Ook dragen de docenten concrete hulpmiddelen, tips en trucs aan en laten zij ‘best practices’ van andere apotheken zien.

 

Na afloop van de nascholing kunt u het geleerde meteen toepassen in uw eigen praktijk.

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met mr. Theo Bollerman en Lucie Douwes Dekkers, Communicatie Advies Bureau mr. Theo Bollerman & Lucie Douwes Dekker, arts.

PAOFarmacie

info@paofarmacie.nl
0303040100
31, Rembrandtlaan, Bilthoven, 3723BG