Deze cursus is verlopen

Stilgeboren Baby’s

Stilgeboren baby’songeboren baby’sUitwendige Versie - bijscholingUitwendige Versie - hands-on bijscholing

1200 kindjes per jaar worden na een voldragen zwangerschap, stil geboren. Vanaf de 20 weken grens zijn het er zo ontzettend veel meer. Ben jij verloskundige, arts, verpleegkundige, kraamverzorgster, uitvaartverzorger of iemand die op welke manier dan ook te maken krijgt met stil geboren baby’s en wil jij voor de ouders van deze kindjes het verschil maken, dan is deze opleidingsdag voor jou onmisbaar.

325
5-11 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 325

Beroepen

Ambulancechauffeur
11 Punten
Register Z
Dermatologie-assistent
11 Punten
Register Z
Endoscopie-assistent
11 Punten
Register Z
Kraamverzorgende
5 Punten
KCKZ
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
11 Punten
Register Z

Competenties

Samenwerken 30 %
Communicatie 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 50 %
Omschrijving

De opleiding:

1200 kindjes per jaar worden na een voldragen zwangerschap, stil geboren.

Vanaf de 20 weken grens zijn het er zo ontzettend veel meer. Ben jij verloskundige, arts, verpleegkundige, kraamverzorgster, uitvaartverzorger of iemand die op welke manier dan ook te maken krijgt met stil geboren baby’s en wil jij voor de ouders van deze kindjes het verschil maken, dan is deze opleidingsdag voor jou onmisbaar.

Na deze opleiding heb je kennis over de fysiologie en pathologie van ongeboren baby’s en hoe bepalend de duur van de zwangerschap is voor de verzorging en wijze van opbaring. Daarnaast heb je kennis over de verschillende manieren van verzorgen, opbaren en de uitvaart.

De training wordt ondersteund door verhalen uit het echte leven waar betrokkenen door hun verhaal aangeven waar het verschil gemaakt kan worden. Door deze opleiding hoeven we niet meer stil te houden over de stil geboren kindjes, maar kunnen wij met elkaar een lichtje zijn in het donker.


Programma:

In deze opleidingsdag komt de basiskennis ontwikkeling en fysiologie van ongeboren baby’s aan bod. We pakken een stukje wet- en regelgeving mee en staan stil bij de verschillende wijzen van verzorgen en opbaren. Verder komen in deze dag ouders aan het woord van een stilgeboren baby en vertellen zij over hun ervaring en vooral wat hen zo geholpen heeft om met dit verlies te leven. We delen ideeën over de wijze van uitvaart en geven handreikingen over hoe je de uitvaart vorm kan geven. Daarnaast is er ruimte voor verdiepende vragen, casuïstiek en voor uitwisseling van ervaring. Na een aantal maanden is er een terugkommiddag waar we ervaringen delen en waar ruimte is voor intervisie om elkaar sterker te maken en te werken aan een maatschappij waar stilgeboren baby’s en hun ouders gekend zijn.

De opleiding duurt anderhalve dag. 

Regalia Coaching en Opleidingen

info@regalia-opleidingen.nl
0855801821
2, De Hooge Hoek, 11, RENSWOUDE, 3927GG