Deze cursus is verlopen

Medicatiebeoordeling

Bij een succesvolle medicatiebeoordeling spelen de klinisch-farmaceutische analyse én een goede afstemming met de patiënt en zijn voorschrijver(s) een grote rol. In de opleiding Medicatiebeoordeling komen beide aspecten ruim aan bod. De volledige opleiding bestaat uit e-learningcursussen bij CME-Online en nascholingen bij het IVM. De opleiding is door KNMP en Cluster 1 geaccrediteerd met 36 punten. Bij de NVZA zijn alleen de...

545
12 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 545
Opmerking :vrij van BTW

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
12 Punten
ABC1
Huisarts
12 Punten
ABC1
Physician Assistant
12 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
12 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Na het afronden van de opleiding heeft u onder andere kennis van diverse methoden en hulpmiddelen bij het maken van een medicatiebeoordeling. Uw kennis van medicatieveiligheid en polyfarmacie is up-to-date. U weet uit welke stappen een medicatiebeoordeling bestaat en u kunt deze ook toepassen. U leert de belangrijkste (communicatieve) aandachtspunten voor een farmaceutisch anamnesegesprek en hoe u op basis hiervan en de beschikbare klinisch-chemische parameters een farmaceutisch behandelplan opstelt.

Daarnaast beschikt u over de communicatieve vaardigheden om het behandelplan met de arts te bespreken en voorstellen te doen op basis van effectiviteit, doelmatigheid, therapietrouw en medicatieveiligheid. U heeft handvatten voor de verdeling van de taken bij het bespreken van het farmaceutisch behandelplan met de patiënt. Deze vaardigheden oefent u aan de hand van diverse casussen. U weet na het afronden van de tweedaagse nascholing en de e-learningcursussen hoe u concreet aan de slag kunt gaan met medicatiebeoordelingen in uw eigen apotheek of praktijk.

Inleiding

Bij een succesvolle medicatiebeoordeling spelen de klinisch-farmaceutische analyse én een goede afstemming met de patiënt en zijn voorschrijver(s) een grote rol. In de opleiding Medicatiebeoordeling komen beide aspecten ruim aan bod. De volledige opleiding bestaat uit e-learningcursussen bij CME-Online en nascholingen bij het IVM. De opleiding is door KNMP en Cluster 1 geaccrediteerd met 36 punten. Bij de NVZA zijn alleen de fysieke scholingen geaccrediteerd, niet de e-learningcursussen.

Instituut Verantwoord Medicijngebruik

info@ivm.nl
0888800400
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV