Deze cursus is verlopen

NHG-Congres 2018 'Dokter kijk eens tussen mijn oren!'

psychische problemen

Het NHG-Congres 2018 staat in het teken van psychische klachten in de huisartsenpraktijk. Psychische klachten zijn een onlosmakelijk deel van het huisartsenvak en goede zorg en organisatie op dit gebied is cruciaal. Congresvoorzitter Christine Weenink vat het mooi samen: “We willen huisartsen zich meer bewust bekwaam laten voelen bij de zorg voor mensen met psychische klachten. Naast reflecteren op psychische gezondheid, ook die...

225
5 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 225
Opmerking :Zie inschrijvingsformulier

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
5 Punten
ABC1
Huisarts
5 Punten
ABC1
Physician Assistant
5 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
5 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 40 %
Communicatie 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Het NHG-Congres 2018 staat in het teken van psychische klachten in de huisartsenpraktijk. Psychische klachten zijn een onlosmakelijk deel van het huisartsenvak en goede zorg en organisatie op dit gebied is cruciaal. Congresvoorzitter Christine Weenink vat het mooi samen: “We willen huisartsen zich meer bewust bekwaam laten voelen bij de zorg voor mensen met psychische klachten. Naast reflecteren op psychische gezondheid, ook die van de dokter zelf, bieden we handvatten voor diagnostiek en behandeling van alledaagse psychische klachten. Voorbeelden hiervan zijn een burn-out, persoonlijkheidsproblematiek, verslaving, of een kind met gedragsproblemen. Tenslotte gaan we in op hoe organiseer je die goede zorg in de praktijk, in samenwerking met de patiënt, de poh-ggz, het sociale domein en ggz-organisaties?

Programma

Naast de plenaire gedeeltes aan het begin en het einde van het congres volgt u zowel ’s morgens als ’s middags een semiplenaire sessie. Ook kunt u naar eigen voorkeur nog twee kleine sessies bijwonen: één ’s morgens en één ’s middags. Degenen die zich het eerst aanmelden, hebben de eerste keus. Eind oktober ontvangt u de toegangskaarten voor alle programmaonderdelen waarvoor u bent ingedeeld.

SeksHag

sekshag@nhg.org
54, Condensatorweg, Amsterdam, 1014AX