CME-online 'Mannen die moeilijk plassen - mictieklachten bij oudere mannen’

urinewegenurologie

Let op: Het gaat hier om een abonnementsprijs met recht op maar liefst 25 accreditatiepunten aan zelf te kiezen nascholing. Mictieklachten komen bij mannen die ouder zijn dan 50 jaar veelvuldig voor. De klachten kunnen voor een groot deel verklaard worden door de optredende prostaathyperplasie en de daarmee samenhangende blaasuitgangsobstructie. Echter, de gedachte dat prostaathyperplasie alléén verantwoordelijk zou zijn voor de bemoeilijkt...

599
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 599
Opmerking :Dit zijn de kosten voor een jaarabonnement op het totale cursusaanbod van CME-Online voor de huisarts. Dit abonnement geeft recht op het behalen van 25 accreditatiepunten per jaar.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
1 Punten
ABC1
Huisarts
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
1 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze cursus gaat over de pathofysiologie en symptomatologie van de gestoorde mictie, over het beloop, over de diagnostische en de therapeutische mogelijkheden. Prostaathyperplasie wordt uitvoerig besproken. Urine-incontinentie komt in deze cursus slechts gedeeltelijk aan bod. De cursus ‘Overactieve blaas bij ouderen’ gaat veel dieper op dit onderwerp in. Ook het onderwerp prostaatcarcinoom wordt in een aparte cursus behandeld.

Deze cursus bestaat uit een module en een eindtoets.


Inleiding

Let op: Het gaat hier om een abonnementsprijs met recht op maar liefst 25 accreditatiepunten aan zelf te kiezen nascholing.

Mictieklachten komen bij mannen die ouder zijn dan 50 jaar veelvuldig voor. De klachten kunnen voor een groot deel verklaard worden door de optredende prostaathyperplasie en de daarmee samenhangende blaasuitgangsobstructie. Echter, de gedachte dat prostaathyperplasie alléén verantwoordelijk zou zijn voor de bemoeilijkte mictie is inmiddels verlaten. Het gaat om een samenspel van factoren.

Leerdoelen

Na het doorlopen van deze cursus:

  • bent u bekend met de pathofysiologie, epidemiologie en symptomatologie van bemoeilijkte mictie;
  • kunt u het diagnostisch handelen bij patiënten met klachten van bemoeilijkte mictie beschrijven;
  • bent u in staat om het therapeutisch beleid te bepalen bij patiënten met klachten van bemoeilijkte mictie;
  • kunt u bij klachten van moeilijk plassen gericht verwijzen naar de specialist.


CME-Online

info@CME-Online.nl
0302644100
40, Janssoniuslaan, Utrecht, 3528AJ