AccreDidact Urologie vrouw/huisarts

urinewegen

Ongewild urineverlies en verzakkingen komen veel voor. Toch zoeken maar weinig vrouwen hulp voor deze klachten, omdat ze denken dat het er gewoon bij hoort of dat er toch geen behandeling voor mogelijk is. In de huisartsenpraktijk komt het soms terloops ter sprake of valt het op bij lichamelijk onderzoek. De mate waarin huisartsen vragen naar deze klachten varieert sterk. Toch kunnen zij net als de praktijkmedewerkers een belangrijke rol...

64.3
2 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 64.3
Opmerking :zowel los (vanaf € 64,30) verkrijgbaar als per abonnement (jaargang 2020 geeft toegang tot 8 geaccrediteerde programma’s waarmee in totaal 16 punten kunnen worden verzameld, abonnementsgeld € 342,- http://www.accredidact.nl/huisarts/programmas.)

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Ongewild urineverlies en verzakkingen komen veel voor. Toch zoeken maar weinig vrouwen hulp voor deze klachten, omdat ze denken dat het er gewoon bij hoort of dat er toch geen behandeling voor mogelijk is. In de huisartsenpraktijk komt het soms terloops ter sprake of valt het op bij lichamelijk onderzoek.

De mate waarin huisartsen vragen naar deze klachten varieert sterk. Toch kunnen zij net als de praktijkmedewerkers een belangrijke rol spelen in het verlagen van de zorgvraagdrempel. Onbekend is welke drempels huisartsen zelf ervaren. Deze nascholing draagt bij aan de kennis over beide onderwerpen. Kennisgebrek zou in elk geval geen belemmering meer kunnen zijn om dit deel van de zorg goed uit te voeren.

BLOK A gaat over de achtergronden en diagnostiek van incontinentie en prolaps. BLOK B gaat over de behandeling van incontinentie en prolaps, in eerste en tweede lijn. Daarbij komt ook de zorg rondom complicaties van operaties aan bod.

Leerdoelen

Na afloop van dit nascholingsprogramma:

  • kent u de verschillende vormen van incontinentie voor urine;
  • weet u welke behandelmogelijkheden er zijn voor incontinentie;
  • bent u op de hoogte van de nieuwe werkwijze rond de verstrekking van incontinentiematerialen;
  • hebt u inzicht in wat nodig is om een spreekuur voor incontinentie op te zetten;
  • bent u op de hoogte van de verschillende vormen van verzakkingen en de behandelingen daarvan.

AccreDidact BV

AccreDidact biedt nascholing in de vorm van eLearning met online toets en een papieren naslagwerk. In een online persoonlijk nascholingsdossier houdt u uw vorderingen bij en vindt u een actueel overzicht van behaalde punten. Binnen het voordelige abonnement ontvangt u verspreid over het jaar de boekjes en kunt u online via de besloten website nascholen. Heeft u de toets behaald? Dan worden uw nascholingspunten direct bijgeschreven.
info@accredidact.nl
0306355054
37, De Molen, Houten, 3994DA