Deze cursus is verlopen

ICT bij Ketenzorg Programma's: Hoe gaan we verder?

De wereld om ons heen staat niet stil, op ICT-gebied volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op: e-Health, Big data, PGO. Allemaal termen die veelbelovend klinken, maar is dat ook zo? ICT-ontwikkelingen huisartsenzorg In een praktische werksessie schetsen we in begrijpelijke termen een beeld van de relevante ICT-ontwikkelingen in de huisartsenzorg. Vervolgens zoomen we in op de ontwikkeling in systemen voor programmatische zorg....

Gratis
3 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Gratis
Opmerking :Aangeboden door Ketenzorg Friesland

Beroepen

Anesthesioloog
3 Punten
ABAN
Arts
3 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
3 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
3 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
3 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Organisatie en financiering 20 %
Omschrijving

Omschrijving

De wereld om ons heen staat niet stil, op ICT-gebied volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op: e-Health, Big data, PGO.

Allemaal termen die veelbelovend klinken, maar is dat ook zo?


ICT-ontwikkelingen huisartsenzorg

In een praktische werksessie schetsen we in begrijpelijke termen een beeld van de relevante ICT-ontwikkelingen in de huisartsenzorg. Vervolgens zoomen we in op de ontwikkeling in systemen voor programmatische zorg.

Huisartsen worstelen in de praktijk vaak nog met dagelijkse ICT-vraagstukken, zoals problemen met koppelingen, diverse systemen waarop ingelogd moet worden, geen compleet zorgdossier, etc.


Hoe verder?

Maar we willen ook verder met de ontwikkeling van onze zorgverlening, met name op het gebied van Ouderenzorg/Alzheimer, Hartfalen/AF en GGZ. Hierbij werken we samen met nieuwe zorgorganisaties. Dit is hard nodig om in de toenemende zorgvraag te kunnen voorzien. En we weten ook dat ons dit zonder goede digitale ondersteuning niet gaat lukken.


Leerdoelen

Tot nu toe zetten we voor de chronische zorgprogramma’s Vital Health in. Maar is Vital Health voor de toekomst ook een goede keuze? Of moeten we een andere ICT-oplossing overwegen?

Over deze vragen wil Ketenzorg Friesland graag met u in gesprek om input te krijgen voor onze ICT en de te nemen vervolgstappen op ICT-gebied.

Doktersacademie Friesland

info@doktersacademie.nl
704786
70, K.R. Poststraat, Heerenveen, 8441ER