• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • AccreDidact Valpreventie bij ouderen/huisarts

  Ongeveer een derde van de mensen ouder dan 65 jaar valt ten minste één keer per jaar, en één op de vijf van die valincidenten leidt tot letsel, of zelfs ernstig letsel. Vallen is bij ouderen vrijwel altijd een symptoom waar meerdere oorzaken aan ten grondslag liggen, zoals hart- en vaatziekten of ondervoeding.

  laptop E-learning
  add 2 punten
  euro_symbol € 63.20

  € zowel los (€ 63,20/84,25) verkrijgbaar als per abonnement (jaargang 2019 geeft toegang tot 8 geaccrediteerde programma’s waarmee in totaal 16 punten kunnen worden verzameld, abonnementsgeld € 339,- http://www.accredidact.nl/huisarts/programmas.)

  description

  Omschrijving

  Met voldoende kennis over de risicofactoren van vallen en een goede samenwerking binnen de zorgketen zijn preventie en behandeling wel degelijk mogelijk. De CBO-richtlijn Preventie van valincidenten bij ouderen is gericht hierop. Dit nascholingsprogramma is gebaseerd op de inhoud van deze richtlijn uit 2004, die in 2017 herzien is. In blok A komen allereerst de risicofactoren van vallen aan bod, waarna in blok B valrisicoverlagende interventies aan bod komen.

   

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afronding van dit nascholingsprogramma is uw kennis van valpreventie bij ouderen geactualiseerd. Dit leerdoel bereikt u doordat u:

  ·        weet hoe u ouderen met een verhoogd valrisico kunt herkennen;

  ·        de beïnvloedbare risicofactoren kent;

  ·        weet wanneer u een uitgebreide risicobeoordeling moet doen;

  ·        weet hoe u een uitgebreide risicobeoordeling moet doen;

  ·        weet welke interventies mogelijk zijn om het risico te verlagen;

  ·        weet naar wie u kunt doorverwijzen.

  business

  Organisatie

  business AccreDidact BV
  mail_outline info@accredidact.nl
  place De Molen 37 3994DA Houten

  AccreDidact is een onafhankelijk nascholingsinstituut met geaccrediteerde programma's op abonnementsbasis. Sinds 1996 heeft ons instituut meer dan 350 nascholingsprogramma's uitgebracht voor professionals in de gezondheidszorg. Voor ruim 11.000 klanten die uit liefde voor het vak kiezen voor het regelmatig actualiseren van hun kennis en kunde en professionals die ondanks hun drukke bestaan geloven in de kracht van de éducation permanente.

  keyboard_arrow_up