Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Masterclass 'Let's talk about seks'

  Het Wenckebach Instituut UMCG en de Hanzehogeschool Groningen organiseren de masterclass ‘Let’s talk about seks’. Seksualiteit en intimiteit zijn basisbehoeftes van de mens. Ook zijn het onderwerpen van herstelgerichte zorg binnen alle levensfasen. Seksuele energie bevordert veel fysiologische processen en is preventief voor zowel lichamelijke als geestelijke ziekten. Maar hoe ga je hiermee om binnen zorgverleningssituaties?

  place Groningen
  add 2 punten
  euro_symbol € 50.00
  event 26-03-2019
  access_time 15:00 - 17:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  26-03-2019 15:00 - 17:00 Groningen
  description

  Omschrijving

  Spreker

  De masterclass wordt verzorgd door Téo Visser, sociaal-psychiatrisch verpleegkundige, systeemtherapeut en docent-trainer met een eigen praktijk voor relatie- en gezinstherapie. Ook verzorgt hij lessen voor de SPV-opleiding van de Hanzehogeschool Groningen.

  Inhoud

  In deze interactieve masterclass staan we stil bij de betekenis van seksualiteit en intimiteit in de diverse levensfasen van de mens (kind-, volwassen- en ouderenfase). 

  Téo Visser behandelt hierbij verschillende theoretische uitgangspunten over intimiteit en seksualiteit. Ook kijken we hoe u hier als hulpverlener open en positief over kunt spreken en hoe u hiermee kunt omgaan binnen de hulpverlening.

  Ten slotte komen er praktische tips, adviezen en ideeën aan bod die bruikbaar zijn wanneer u in uw praktijk seksualiteit bespreekbaar wilt maken.

   

   

  gps_fixed

  Leerdoelen

  De deelnemer:

  • Kan de betekenis van seksualiteit en intimiteit als basis behoefte van de mens verwoorden in de verschillende levensfasen.. Kindfase, volwassenfase, ouderenfase. 
  • Preventieve effecten van een optimaal seksueel en intiem leven kunnen benoemen op de fysiologie en het tegen gaan van lichamelijke en geestelijke ziekten.
  • Leert problematische seksuele thema´s te onderkennen en bespreekbaar te maken
  • Is in staat om de praktische “tips”/adviezen ideeën en de kennis bespreekbaar te maken ten aanzien van seksualiteit en dit in de praktijk toe te passen
  business

  Organisatie

  business UMCG Wenckebach Instituut
  mail_outline paog@umcg.nl
  place Hanzeplein 1 9713 GZ Groningen
  keyboard_arrow_up