Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • UCP Symposium 2019: Op het snijvlak van psychiatrie en somatiek

  Lichaam en geest vormen een niet te scheiden eenheid. Als GGZ-professionals benadrukken we maar al te graag dat somatisch zieke patiënten met een holistische bril bekeken moeten worden. Hoewel dit voor psychiatrisch zieke patiënten evengoed geldt, horen we in de GGZ vaak zeggen: ‘Somatiek is niet zo mijn ding, al is het wel een dingetje’.

  Het UCP-symposium 2019 is dé gelegenheid om uw kennis over somatische ziekte en haar interactie met psychiatrische stoornissen te versterken.


  Binnenkort meer informatie over de kosten van dit symposium via de 'inschrijven' button.

  place Groningen
  add 6 punten
  euro_symbol € 0.00
  event 07-02-2019
  access_time 09:30 - 17:10

  * Prijs: € kosten zijn nog niet bekend

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  07-02-2019 09:30 - 17:10 Groningen
  description

  Omschrijving

  Het plenaire ochtendprogramma trapt af met de organisatie en resultaten van gecombineerde psychiatrisch-somatische zorg. Psychiater en promovendus Maarten van Schijndel onderbouwt de noodzaak en meerwaarde van medisch-psychiatrische units en psychiater Esther Knijff van de Psychiatrie-Obstetrie Polikliniek (POP) gaat in op de organisatie van POP’s en de resultaten van wetenschappelijk onderzoek die dat heeft opgeleverd. 

  Professor Richard Oude Voshaar, ouderenpsychiater, bespreekt de relevantie van lichamelijke veroudering voor ons vak. Professor Peter van Harten, gespecialiseerd in bewegingsstoornissen als gevolg van psychofarmaca en Hans Mulder, apotheker, praten u bij over de diagnostiek, monitoring en behandeling van somatische gevolgen van psychofarmaca. In de middag heeft u de keuze om de voor u meest relevante lacunes bij te scholen in kleinschalige parallelsessies. 

  Daarna sluiten VICI-laureaten professor Andrea Evers en professor Jenny Slatman het symposium af. Andrea Evers, hoogleraar medische psychologie, gaat in op het placebo-effect in de geneeskunde en Jenny Slatman, filosoof, eindigt met een filosofische benadering van het lichaam in de geneeskunde. Beide presentaties zijn een must voor elke professional in de gezondheidszorg. 

  list

  Programma

  09.00 Ontvangst en registratie

  09.30 Start plenair programma

  12.30 Lunch

  13.30 Parallelsessies

  15.50 Vervolg plenair programma

  17.10 Afsluiting

  business

  Organisatie

  business UMCG Wenckebach Instituut
  mail_outline paog@umcg.nl
  place Hanzeplein 1 9713 GZ Groningen
  keyboard_arrow_up