Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • LOVAH congres - Artsen zonder mensen

  Onze maatschappij is aan het veranderen. Ook de huisarts moet veranderen om klaar te zijn voor de toekomst. Belangrijke thema’s zoals digitalisering, verschuiving van zorg en migratie zullen de invulling van ons vak beïnvloeden. Generalistische en persoonsgericht patiëntenzorg kunnen blijven bieden, is niet vanzelfsprekend. Het is de vraag of veranderingen kansen bieden of juist bedreigingen vormen voor de dokter, de patiënt en de gezondheidszorg in het algemeen.

  Zijn wij straks als huisarts nog wel nodig of neemt dokter Siri ons werk over? Hoe kunnen we patiënten ondersteunen in het gebruik van evidence based apps zonder te worden overspoeld door data? Zullen er nog praktijken zijn op het platteland of ligt de oplossing voor het tekort aan dokters buiten de randstad in eHealth innovaties? En hoe gaan we om met ziekten die door toenemende migratie ook voor ons relevant worden? Antwoorden op deze vragen en veel meer vind je op het Lovah Congres 2019!

  place Utrecht
  add 7 punten
  euro_symbol € 130.00
  event 25-01-2019
  access_time 09:00 - 21:00

  * Prijs: € Voor aios: Dagprogramma € 130,- en Avondprogramma € 65,- Voor niet-aios: Dagprogramma € 180,- en Avondprogramma € 90,-

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  25-01-2019 09:00 - 21:00 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Naast drie plenaire sessies worden er drie rondes van kleine sessies en workshops aangeboden.

  Iedereen kan zich voor drie verschillende rondes inschrijven. Verdeeld over twee groepen zal in de rondes 2 en 3 ook de lunch plaatsvinden. Groep A heeft in ronde 2 lunch en vervolgens een sessie of debat in ronde 3. Groep B heeft in ronde 2 een kleine sessie of het debat naar keuze en vervolgens de lunch in ronde 3.

  list

  Programma

  Opening en welkomstwoord

  09:00-09:45 door duo MiER

  Uiteenlopend van banken, hondenfokkers en kabelleggers tot kleuterjuffen en hartchirurgen hebben ze als MiER nu al ruim 1500 voorstellingen geïmproviseerd. Door hun ervaring weet het duo elkaar blindelings te vinden en het enthousiasme dat zij uitstralen werkt aanstekelijk. Ze hebben inmiddels bij zoveel verschillende bedrijven een kijkje in de keuken genomen dat ze aan iedere vergadertafel mee kunnen praten en expert zijn op het gebied van live-communicatie. Je wordt als publiek actief betrokken bij wat er op het podium gebeurt. Dus als je dacht dat je even comfortabel achteroverleunend een congres mee kunt pakken: vergeet het maar!


  Plenaire sessie Lucien Engelen

  09:45-10:30 Healthcare will go triple A: Anytime, Anywhere, Always

  In een tour d’horizon langs actuele ontwikkelingen laat Lucien zien hoe ‘de zorg’ zich ontwikkelt en andere partijen hun plek proberen te vinden in een tijdperk waarin de transitie van de gezondheidszorg naar gezondheid meer en meer centraal staat. Kenmerkend voor zijn lezingen is dat de ontwikkelingen die hij 4-5 jaar geleden deelde inmiddels werkelijkheid, en soms zelfs gemeengoed zijn geworden. Hoe kijken andere sectoren naar ‘de zorg’, waarom vinden ze dat interessant en wat kunnen we verwachten?


  10:30-11:00 Koffiepauze + markt

  Ronde 1: Kleine sessie

  11:00-12:00

  Zie uitleg kleine sessies


  Ronde 2

  12:00-13:00

  Groep A: lunch + markt

  Groep B: kleine sessie


  Zie uitleg kleine sessies


  Ronde 3

  13:00-14:00

  Groep A: kleine sessie


  Groep B: lunch + markt


  Zie uitleg kleine sessies


  Ronde 4: kleine sessie

  14:00-15:00

  Zie uitleg kleine sessies


  15:00-15:30 Koffiepauze + markt

  Plenaire sessie Niels Chavannes

  15:30-16:15 Nationaal eHealth Living Lab (NeLL), wat Laat de praktijk aan eHealthoplossingen tot dusver zien?

  Bij NeLL brengen we alle ontwikkelingen en initiatieven rondom eHealth samen en testen we met ontwikkelaars én gebruikers de kwaliteit van toepassingen. Ook beoordelen we of én wat de toegevoegde waarde is. Wat laat de praktijk tot dusver nu zien?


  SBOH Academiseringsprijs

  16:30-16:45

  Afsluiting

  16:45-17:15

  Borrel

  17:15-18:30 Borrel

  Avondprogramma

  Diner

  18:30-21:00

  Het diner zal ’s avonds in het thema van ‘sharing is caring’ staan en iedereen zal in een grote zaal met elkaar eten en bijkletsen wat volgens ons vast en zeker veel gezelligheid met zich meebrengt. Dit is het moment om de leerzame en prikkelende informatie van de dag te overleggen en bij te kletsen met andere HAIO’s die je misschien al een tijdje niet gezien hebt.


  Feest

  21:00-01:00

  Na het diner zullen we ons verplaatsen naar twee zalen die in het hart van DeFabrique liggen voor het feest. Want een congres zou geen congres zijn zonder een spetterende afsluiter. Nu willen we niet te veel verklappen… maar het feestprogramma heeft ditmaal voor iedereen wat wils. Meezingers, meespringers, fijne hitjes en nummers waar je niet op kan blijven stilstaan! We hopen jullie dan ook allemaal ’s avonds nog te zien!

  business

  Organisatie

  business LOVAH werkgroep congres
  mail_outline secretaris.lovahcongres@gmail.com
  place Brederostraat 61 8023 AP Zwolle

  De Landelijke Organisatie Van Aspirant Huisartsen (LOVAH) bestaat sinds 1980 en is sindsdien uitgegroeid tot dé organisatie die de belangen van huisartsen in opleiding behartigt. De LOVAH is een zelfstandige vereniging, waarvan alle aios huisartsgeneeskunde automatisch lid zijn.

  keyboard_arrow_up