Deze cursus is verlopen

Inspiratiesessie integrale ouderenzorg Hoogeveen 'Ouderen in hun kracht zetten!'

Sociale problemen

In samenwerking met SWW, Gemeente Hoogeveen, HZD, Icare en Proscoop wordt voor de derde keer een inspiratiesessie Integrale Ouderenzorg georganiseerd. Er staan 3 interessante workshops op het programma rond het thema ‘Ouderen in hun kracht zetten!’ Het doel is meer inzicht en kennis te geven én praktische handvatten te bieden om ouderen langer vitaal thuis te laten wonen. Workshop 1: Veerkrachtig Ouder Worden, hoe doe je dat? Door:...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

In samenwerking met SWW, Gemeente Hoogeveen, HZD, Icare en Proscoop wordt voor de derde keer een inspiratiesessie Integrale Ouderenzorg georganiseerd. Er staan 3 interessante workshops op het programma rond het thema ‘Ouderen in hun kracht zetten!’ Het doel is meer inzicht en kennis te geven én praktische handvatten te bieden om ouderen langer vitaal thuis te laten wonen.


Workshop 1: Veerkrachtig Ouder Worden, hoe doe je dat? Door: sociaal werkers van Stichting Welzijnswerk Welzijn als inspiratiebron voor eigen regie, positieve gezondheid, ontmoeting, zingeving. Een interactieve workshop om je eigen vragen te verkennen en een breed scala van mogelijkheden in Hoogeveen ontdekken.

Workshop 2: Op eigen kracht: ouder worden is anders doen! Door: Anne-Marlien Swaving en Manon Vos, ergotherapeuten en Marieke van Calker en Rieneke Weteringe, wijkverpleegkundigen Mensen die ouder worden lopen tegen beperkingen aan: niet alles gaat nog zoals het altijd ging. Is jouw oplossing passend bij de vraag van de cliënt? Is zorg altijd de oplossing? In deze workshop gaan we op zoek de vraag van de cliënt vanuit een andere insteek. Deze workshop is interactief: smartphone of tablet gewenst.

Workshop 3: De dynamiek van kwetsbaarheid; de invloed van voeding en

beweging op vitaliteit van ouderen.

Door: Geralda Perdon, diëtist en Hans Peter Wittingen, geriatriefysiotherapeut

Waar kan je op letten? Wanneer is extra begeleiding van diëtist en/of fysiotherapeut

nodig? Wat kan die betekenen voor de oudere? En voor het kernteam? In de workshop

worden voorbeelden en tips gegeven om ouderen zo lang mogelijk vitaal te laten

blijven.


Deze sessie is een besloten sessie voor huisartsen uit de regio van Hoogeveen, inschrijving is dus niet mogelijk met de link via deze site.

Leerdoelen

  • De deelnemers hebben inzicht in de werkwijze van Welzijn en de praktische mogelijkheden van Positieve gezondheid.
  • De deelnemers hebben kennis genomen van hulpmiddelen die thuis inzetbaar zijn om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten zijn
  • De deelnemers hebben inzicht in het belang van een gezonde actieve leefstijl voor ouderen en hebben praktische handvatten om ouderen hierin te stimuleren.

Dokter Drenthe

Dokter Drenthe is de regio-organisatie voor Drentse huisartsen, voorheen bekend als Huisartsenzorg Drenthe (HZD). We zijn de overkoepelende en ondersteunende organisatie voor de Centrale Huisartsendienst Drenthe (CHD: 4 spoedposten), de ketenzorg en de dagpraktijken. Met 150 collega's werken we samen om de huisartsenzorg in Drenthe 24/7 te organiseren.
scholing@dokterdrenthe.nl
0880504000
44, Stationsstraat, Assen, 9401KX