Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Dokter & Bewegen. Beweeginterventies in de spreekkamer

  DAI Artsen heeft samen met huisartsen en medisch specialisten een nieuwe nascholing ontwikkeld. Van vier verschillende kanten zal de rol van bewegen behandeld worden. Uiteraard is er ook tijd voor het uitwisselen van kennis en ervaring. 

  place Amersfoort
  add 3 punten
  euro_symbol € 195.00
  event 31-10-2018 tot 17-04-2019
  access_time 18:00 - 21:30

  € Voor leden van Arts en voeding geldt het kortingstarief van €145,- Voor leden van het DAI-netwerk geldt het kortingstarief van €165,- Normaal : €195,- DAI is voor trainingen en deskundigheidsbevordering vrijgesteld van btw

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  31-10-2018 18:00 - 21:30 Amersfoort
  17-04-2019 18:00 - 21:30 Amersfoort
  description

  Omschrijving

  Inhoud van de bijeenkomst

  Bewegen als medicijn door Femke van Gennip en Matthijs van der Poel

  Regelmatig worden er (te) gemakkelijk medicijnen voorgeschreven terwijl klachten in basis met meer of anders bewegen een andere vorm van aandacht zouden moeten krijgen. Wat is bewegen en hoe raken we de juiste snaar om intrinsieke motivatie te vinden?

  Lichaamsbeweging als interventie bij psychisch leed door Bram Bakker

  Er is voldoende bewijs dat gebrek aan lichaamsbeweging een risicofactor is voor het ontwikkelen van psychische klachten. En er is steeds meer bewijs dat een interventie op dit terrein, vooral runningtherapie, significante reductie van klachten kan bewerkstelligen. Vooral bij depressie, maar ook bij burn-out, een steeds vaker voorkomende reden van arbeidsverzuim.

  Bewegen in relatie tot hart en vaatziekten door Joep Teijink

  Claudicationet is hét landelijk netwerk voor oefen- en fysiotherapeuten waarbij scholing gericht op ‘etalagebenen’ een belangrijk speerpunt is. Waarom is deze gesuperviseerde looptherapie nodig om patiënten te helpen?


  Gecombineerde Leefstijlinterventie is advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl voor de patiënt

  business

  Organisatie

  business DAI Artsen & Leefstijl
  mail_outline academyinc@ymail.com
  place Oudebrugsteeg 9 1012 JN Amsterdam
  keyboard_arrow_up