Deze cursus is verlopen

Achter het behang! Omgaan met moeilijke mensen

Iedereen heeft op zijn tijd last van moeilijke mensen of op zijn minst van mensen die moeilijk doen. Zo ook de dokter! Irritant patiënten-gedrag lijkt zelfs steeds vaker voor te komen. In deze tweedaagse masterclass leert u niet alleen hoe dit komt, maar maakt u uitgebreid kennis met alle mogelijke strategieën om doelgericht resultaat te behalen in situaties waarin u uw gesprekspartner het liefst achter het behang zou plakken. Met de...

1295
12 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1295

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
15 Nov 2018
16 Nov 2019
12 Punten
ABC1
Huisarts
15 Nov 2018
16 Nov 2019
12 Punten
ABC1
Physician Assistant
15 Nov 2018
16 Nov 2019
12 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
15 Nov 2018
16 Nov 2019
12 Punten
ABC1

Competenties

Communicatie 60 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Iedereen heeft op zijn tijd last van moeilijke mensen of op zijn minst van mensen die moeilijk doen. Zo ook de dokter! Irritant patiënten-gedrag lijkt zelfs steeds vaker voor te komen.

In deze tweedaagse masterclass leert u niet alleen hoe dit komt, maar maakt u uitgebreid kennis met alle mogelijke strategieën om doelgericht resultaat te behalen in situaties waarin u uw gesprekspartner het liefst achter het behang zou plakken.

Met de juiste handvatten om dit gedrag aan te pakken raakt u niet meer zo snel geïrriteerd, lopen uw spreekuren niet meer uit, en leert u hoe u zelfs de lastigste patiënt toch de beste zorg kunt bieden.

Een scala aan lastige situaties wordt nagebootst en u wordt van harte uitgenodigd uw persoonlijke “irritator” mee te nemen (in overdrachtelijke zin...).

Natuurlijk heeft de docent ook een aantal types dat u het bloed onder de nagels vandaan haalt op voorraad en biedt hij u “omgangsregelingen” voor types als:

  • de hypochonder
  • de klager
  • de bazige
  • de agressieveling
  • de internetgeleerde
  • de kletsmajoor
  • de dommerik
  • de zwijgzame
  • de bemoeizuchtige partner



Een afwisselende, interactieve, leerzame en zeer praktische cursus voor iedere arts die wel eens met moeilijke mensen te maken heeft. U kunt het geleerde de volgende werkdag meteen in de praktijk brengen!

Brainfeed

info@brainfeed.nl
20, Homeruslaan, Zeist, 3707GS