Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • De Droom van de Rede

  Ontdekkingstocht naar het fundament van de medische wetenschap

  In deze tweedaagse cursus voor medisch specialisten en huisartsen onderzoeken we de fundamenten van ons medisch en algemeen wetenschappelijk denken. Eeuwen lang hebben filosofen, artsen, wiskundigen en wetenschappers nagedacht over het verwerven van kennis. Is het bereiken van absolute kennis, die niet ter discussie staat, mogelijk, zoals de presocratische filosofen dachten? Of moeten we ons voor eens en altijd verzoenen met de pessimistische opvatting van de Griekse sofisten en hedendaagse postmodernisten dat het ons niet gegeven is tot zekerheden te komen? Is het niet kunnen bereiken van absolute kennis een probleem en wat zijn dan de gevolgen voor ons medisch wetenschappelijk denken?

  In deze cursus verwerft u inzicht in de aard van filosofie en wetenschap, in de geschiedenis van helder en zo redelijk mogelijk denken en in de zoektocht naar betrouwbare kennis. Uw medisch wetenschappelijk denken wordt na deze cursus nooit meer hetzelfde.

   

  add 12.0 punten
  euro_symbol € 1,195.00
  event 06-09-2018 tot 28-06-2019

  € Inclusief tweemaal lunch, diner en overnachting met ontbijt

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  06-09-2018 t/m 07-09-2018 Onbekend Beetsterzwaag
  27-06-2019 t/m 28-06-2019 Onbekend Brummen
  business

  Organisatie

  business Brainfeed
  mail_outline info@brainfeed.nl
  place Homeruslaan 20 3707 GS Zeist

  Brainfeed is opgericht door Jan Buitenhuis en Astrid Blaauw-Hoeksma. Wij zijn verzekeringsarts en werkzaam als medisch adviseur in de private verzekeringen. Vanuit onze ervaring met het organiseren van cursussen voor vakgenoten ontdekten wij dat er bij alle artsen veel belangstelling is voor brede inspirerende en verrassende cursussen. Omdat de cursussen ook leerzaam en boeiend zijn voor andere professionals en belangstellenden, zijn de cursussen ook voor hen toegankelijk en biedt Brainfeed daarnaast cursussen aan die specifiek zijn toegesneden op doelgroepen.

  keyboard_arrow_up