• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • On-demand web-tv De zuigeling met regurgitatie en/of (reflux)ziekte

  Kijk online wanneer het u uitkomt!


  Is reflux(ziekte) bij de zuigeling goed te behandelen in samenspraak met jeugdarts, huisarts en diëtist?


  Bijna alle zuigelingen spugen regelmatig. De helft van deze zuigelingen heeft hierbij last van regurgitatie of 'mondjes teruggeven'. Bijna 50% van de ouders van een kindje dat regurgiteert geeft aan er alles aan te willen doen om dit probleem te verhelpen. Zelfs meer dan 80% van de ouders zoekt hierbij medische hulp en kan bij u in de spreekkamer terecht komen. Wat is dan uw advies?


  Tijdens deze web-tv gaan een kinderarts-MDL, diëtist, jeugdarts en huisarts met elkaar in gesprek over de beste behandeling en wanneer door te verwijzen bij regurgitatie. Het geruststellen van ouders & verdikken van voeding is hierbij de eerste stap.


  • Drs. S.D.M. Theuns – Valks, kinderarts-MDL, Albert Schweitzer ziekenhuis, Dordrecht
  • F. Rietkerk, diëtist, Alrijne ziekenhuis, Leiderdorp
  • Drs. G. de Haan, jeugdarts, GGD Regio Utrecht
  • Dr. C.J. Vos, huisarts, Spijkenisse

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  description

  Omschrijving

  Bijna alle zuigelingen spugen regelmatig, minstens een keer per dag en soms veel vaker. Als het kind er zelf kennelijk geen last van heeft, goed drinkt, goed slaapt en goed groeit, wordt het als een normaal gebeuren beschouwd. Het wordt dan ‘mondjes teruggeven’ of ‘regurgitatie’ genoemd. Als het kind in het tweede jaar nog steeds spuugt, is dat niet meer normaal. Bovendien leidt reflux niet altijd tot spugen. Het kan zijn dat zure maaginhoud beschadigingen veroorzaakt aan slokdarm of longen zonder dat het kind spuugt.

  business

  Organisatie

  business Springer Media (BSL & Springer Healthcare)
  mail_outline congressen@bsl.nl
  place Walmolen 1 3994 DL Houten

  Met het sterke merk Bohn Stafleu van Loghum (BSL) bieden wij als uitgeverij studenten, professionals en bestuurders in de gezondheidszorg betrouwbare Nederlandstalige vakinformatie, educatieve uitgaven en diensten voor opleiding en beroepsuitoefening. Van los product tot bundel, online en offline, face-to-face en via beeldscherm, wij bieden voor elke informatiebehoefte en leerstijl een passende oplossing.

  keyboard_arrow_up