Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Goedgekeurd! Basistraining voor de keuringsarts

  Of het nu gaat om een vaarbewijs, vliegbrevet, machinist-diploma of rijbewijs: als keuringsarts dien je de basisprincipes van het keuren te kennen. Werk je als arts en wil je leren hoe je tot een weloverwogen en verantwoorde keuring komt? Doe dan deze driedaagse Basistraining.

  add 12 punten
  euro_symbol € 695.00
  event 06-03-2018 tot 01-04-2019
  access_time 16:00 - 21:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  06-03-2018 16:00 - 21:00 Sneek
  20-03-2018 16:00 - 21:00 Sneek
  27-03-2018 16:00 - 21:00 Sneek
  11-03-2019 t/m 01-04-2019 16:00 - 21:00 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Je kunt de module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren. Deze module is ook een (keuze-)onderdeel van de medische vervolgopleiding Bedrijfsgeneeskunde.

  Er bestaat in Nederland geen training waarmee je een medische keuring voor een rijbewijs of ander vervoersdocument leert uitvoeren. Vrij gevestigde (basis-)artsen, huisartsen, bedrijfs- en verzekeringsartsen blijken hier echter wel behoefte aan te hebben. Daarom heeft de NSPOH, in samenwerking met Yellow Factory, deze driedaagse basistraining ontwikkeld. De module is opgedeeld in drie blokken van vijf uur (16:00 – 21:00 uur). We wisselen interactieve colleges en praktische oefeningen met elkaar af.

  Tijdens de eerste bijeenkomst introduceren we een model over risico-denken en komen de basisprincipes van het keuringsvak aan de orde. Daarnaast krijg je praktische tips over inrichting en organisatie van een eigen praktijk.

  In de tweede bijeenkomst stellen we de orgaansystemen en zintuigen centraal. Je leert de voornaamste risicovolle aandoeningen en ‘rode vlaggen’ signaleren. Ook krijg je instructie over welke tests nodig zijn, hoe je die verantwoord uitvoert en wanneer doorverwijzing naar een specialist noodzakelijk is.

  Tijdens de laatste bijeenkomst behandelen we bijzondere vereisten en veiligheidsrisico’s per vervoersmodaliteit (met name voor de weg, het spoor en water).

  list

  Programma

  De cursus bestaat uit 3 dagdelen van 16.00-21.00 uur.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • ken je de kerncompetenties van de keuringsarts, waarin veiligheid en wet- en regelgeving centraal staan.
  • heb je inzicht in de kenmerken en vereisten per transportmodaliteit (weg, water, lucht, spoor).
  • kun je omgaan met dilemma’s in de keuringspraktijk.
  • weet je hoe je op verantwoorde wijze afwegingen maakt.
  • daarbij kun je rekening houden met (publieke) veiligheidsrisico’s en persoonlijke belangen van de auto-, trein-, boot- of vrachtwagenbestuurder.
  • weet je welke tests of gegevens nodig zijn om risico’s en ‘rode vlaggen’ te herkennen.
  • ben je bekend met de voornaamste ziektebeelden in de vervoersector.

  Deze module leidt tot een kwalificatie als geregistreerd keuringsarts in de transportsector.

  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht

  De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

  keyboard_arrow_up