Post-hbo opleiding systeemtherapeutisch medewerker

Basis- en verdiepingscursus
systeemtherapeutisch medewerkersysteemtherapierelatie- en gezinsproblemenrelatieproblemengezinsproblemengespreksvaardighedeninterventievaardigheden

Als systeemtherapeutisch medewerker betrek je het sociale systeem rond mensen bij de aanpak van relatie- en gezinsproblemen. In deze opleiding leg je hiervoor de theoretische basis en oefen je met (gespreks)vaardigheden, interventies en attitude. Zo word je competent in het toepassen van jouw therapeutische interventievaardigheden bij het werken met paren, gezinnen en grotere systemen in een institutionele setting.

7th Feb 2024
09:30 - 16:30
2095
30-75 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 2095
Inclusief : Digitale literatuur, lunch
Exclusief : Boeken

Datum en locatie

07 Feb 2024
09:30
15 May 2024
16:30
Utrecht Utrecht Oudenoord, 6
05 Apr 2024
09:30
03 Jul 2024
16:30
Utrecht Utrecht Oudenoord, 6

Beroepen

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
68 Punten
Registerpl
Cliëntondersteuner
68 Punten
Registerpl
Gezinshuisouder
68 Punten
Registerpl
GGZ-agogen
68 Punten
Registerpl
Jeugdzorgwerker
72 Punten
SKJ

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Communicatie 20 %

Sprekers

Martin Knippers

Systeem­thera­peut, opleider en trainer
Martin Knippers is systeem­thera­peut, opleider en trainer. Hij is/was jaren werk­zaam bij onder andere de Reinier van Arkelgroep, Kinder- en Jeugdpsychia­trie, volwassen psychia­trie en jeugdhulp­ver­le­ning.

Carey Woortman

Systeem­thera­peut
Carey WoortmanCarey Woortman is systeem­thera­peut. Hij is werk­zaam bij epilepsiekliniek Heemstaete in Zwolle en in eigen prak­tijk. Lid NVRG.
Omschrijving

In de praktijk van psychosociale en psychiatrische hulpverlening hebben professionals bij uitstek te maken met een grote diversiteit aan hulpvragen en problematieken die zelden geïsoleerd, los van de omgeving van de cliënt, behandeld kunnen worden. De systeemtheorie biedt mogelijkheden om het sociale systeem te betrekken bij veranderingsprocessen en het oplossen van problemen. Daarmee is systeemgericht werken voor veel teams binnen de ambulante en klinische ggz, het algemeen maatschappelijk werk, de jeugdzorg, de verslavingszorg, de forensische psychiatrie en aanverwante organisaties een belangrijk uitgangspunt.


Het werken op basis van principes van de systeemtheorie vereist kennis en kunde. De opleiding systeemtherapeutisch medewerker biedt een theoretisch kader, maar vooral ook praktische toepassingen voor jouw alledaagse hulpverleningspraktijk. Voor het opleiden van hulpverleners op het gebied van systeemtherapie werkt de RINO Groep samen met de NVRG. Deze basisopleiding biedt geen toegang tot het register van de NVRG.

RINO Groep Utrecht

infodesk@rinogroep.nl
0302308450
6, Oudenoord, Utrecht, 3511BS