Specialistische opleiding ACT In Systeemtherapie. Ervaringsgericht werken aan veerkracht IN relaties (40 uur NVRG erkend)

ACTACT vaardighedentherapeutische houdingsysteemtherapie

ACT vaardigheden opdoen èn het ontwikkelen van een therapeutische houding om nog meer mogelijkheden te hebben in je systeemtherapie!

05 sep. 2024
09:30 - 16:45
1310
24-109 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1310

Datum en locatie

05 sep. 2024
09:30
07 nov. 2024
16:45
Multatulilaan 12, 4103NM, Culemborg

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
40 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
40 Punten
VGCt
Orthopedagoog-generalist
109 Punten
NIPK&J/NVO
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
109 Punten
NIPK&J/NVO
Systeemtherapeut
24 Punten
NVRG
Omschrijving

Doelstellingen

 Deze specialistische module, draagt bij aan het ontwikkelen van:

-  De benodigde competenties om systeem therapeutische technieken toe te passen.

-  De benodigde competenties te ontwikkelen m.b.t. het bewust kiezen van ACT als behandelvorm.

-  Het ontwikkelen van therapeutische vaardigheden die bijdragen aan gedragsverandering binnen gezinnen/partnerrelaties.

-  Het ontwikkelen van een therapeutische houding waarin ruimte is voor disclosure en het delen van de innerlijke dialoog.


Met behulp van diverse systemische perspectieven en werkwijzen, wordt aan verandering gewerkt op verschillende gebieden (gedachten, emoties, gedrag) die van invloed zijn op de dynamiek, de interactiepatronen en de beleving van de relaties. Binnen de specialisatie ACT in systeemtherapie wordt het accent gelegd op het bevorderen van gewenste interacties én interpersoonlijke groei, op basis van ACT.

ACT is een evidence based therapievorm die inmiddels (met goed resultaat) wordt ingezet binnen o.a. de revalidatie, zorg voor cliënten met chronische pijn en lichamelijk onverklaarde klachten, in de BGGZ en SGGZ, verslavingszorg, preventie en coaching, ACT is toepasbaar voor volwassenen, kinderen, jongeren en gezinnen.

ACT gaat er vanuit dat streven naar geluk op korte termijn (bijvoorbeeld  door te vechten met/ontkennen van onplezierige gedachtes en emoties)  op de lange termijn zorgt voor meer problemen, omdat het bijdraagt aan psychologische inflexibiliteit. Binnen ACT wordt als alternatief voor het streven naar geluk het streven naar een waardevol leven voorgesteld, waarbij men de bereidheid ontwikkelt om op een accepterende manier met onvermijdelijke gedachten en gevoelens om te gaan. ACT beschrijft een aantal kernprocessen die hieraan kunnen bijdragen: de kern-processen van psychologische flexibiliteit.

ACT integreren binnen systeemtherapie is relatief nieuw, maar kan binnen de huidige trend om trans diagnostisch te werken, op een groeiende belangstelling rekenen. ACT in ouderbegeleiding én Systeemtherapie geeft hulpverleners handvaten om vanuit een ervaringsgericht kader, op een praktische en onderbouwde manier invulling te geven aan hun  therapie. In deze module, kunnen cursisten de basis leggen om ACT in systeemtherapie te integreren.

King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE