Deze cursus is verlopen

Sportmedische aspecten van Dans

Dansen is niet alleen kunst; dansen is ook topsport.
dansblessuresportmedisch

Met daar bijbehorende dansvormen, trainingsbelasting, lichaamsbelasting, trainingsideologie, en blessurepreventieve maatregelen. En daar gaat deze cursus op in!

395
6 Punten
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 395
Inclusief : lunch, koffie, thee en cursusmaterialen

Beroepen

Huisarts
15 Dec 2022
15 Dec 2022
6 Punten
CvAH
Sportarts
15 Dec 2022
15 Dec 2022
6 Punten
VSG

Competenties

Medische handelen 30 %
Kennis en wetenschap 30 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %

Programma

Omschrijving

Wat kun je verwachten?


Tijdens deze cursus word je meegenomen in de wereld van de dans en de blessures die hiermee geassocieerd zijn. Dansvormen, trainingsbelasting, lichaamsbelasting, trainingsideologie, en blessurepreventieve maatregelen zullen onder andere worden besproken en geanalyseerd.


Waarom deze cursus?


Doordat er langzaam toch meer aandacht voor komt bij de verschillende dansopleidingen en vooral ook door samenwerking van de verschillende gezondheidszorgdisciplines heeft de danser van tegenwoordig meer mogelijkheden om blessures te voorkomen en om dans specifiek advies en begeleiding te krijgen. Langzamerhand komen er meer (para)medici die zich gespecialiseerd hebben in de dansgezondheidszorg.


Tegenwoordig gaan danser en dansdocenten vaker naar de sportarts of andere specialismen. Juist daarom is het van belang dat jij als specialist meer weet van de specifieke belasting en cultuur bij dans. Maar vergeet ook niet de groep “oud-dansers” die een andere sport zijn gaan beoefenen.


Tijdens deze cursus leer je meer over wat de danswereld inhoudt en welke blessures hiermee geassocieerd zijn. Functionele oefeningen, trainingsvormen/dansvormen, trainingsideologie, en blessurepreventieve maatregelen zullen onder andere worden besproken en geanalyseerd. Aan de cursus is een praktijkonderdeel toegevoegd om zelf een dansvorm te ervaren.

Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg

sos@sportgeneeskunde.com
0302252290
26, Professor Bronkhorstlaan, Bilthoven, 3723MB