Deze cursus is verlopen

3 van Drachten | Wat na de knal: de reis van de traumapatiënt

acute zorgtraumatologieacute geneeskundeacute ziektebeelden

Ook dit jaar willen wij jullie weer onderdompelen in een diversiteit van onderwerpen waarbij het centrale onderwerp de acute zorg(keten) zal zijn. Samen met Kijlstra Ambulancezorg vallen we letterlijk met de deur in huis: middels real-live simulatiescenario’s nemen we jullie mee in de opvang van een trauma patiënt en het acuut zieke kind.

50
In aanvraag
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 50
Opmerking :Deelname per avond kost €50 per avond, deelname aan drie avonden kost €100.

Beroepen

Anesthesioloog
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABAN
Arts
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABAN
Omschrijving

Slaat jouw hart ook direct over bij een acuut zieke patiënt? Meld je dan vanaf nu aan voor avond 1, 2 en/of 3 van De 3 Van Drachten. Ook dit jaar willen wij jullie weer onderdompelen in een diversiteit van onderwerpen waarbij het centrale onderwerp de acute zorg(keten) zal zijn. Samen met Kijlstra Ambulancezorg vallen we letterlijk met de deur in huis: middels real-live simulatiescenario’s nemen we jullie mee in de opvang van een trauma patiënt en het acuut zieke kind. Ook zullen de cardiologen en longartsen de hartslag en ademhaling doen stijgen met veel voorkomende acute ziektebeelden. Ten slotte mogen ook kleine kwalen en de ontwikkelen rondom het nieuwe spoedplein niet ontbreken.

In samenwerking met huisartsen uit de regio en medisch specialisten van Nij Smellinghe, organiseren wij in 2024 de derde editie van ‘De 3 van Drachten’. De 3 van Drachten bestaat uit drie nascholingsavonden die beloven leerzaam én gezellig te zijn. We zorgen daarom voor een maaltijd vooraf en genoeg tijd om bij te praten, onder het genot van een drankje.

Voor dit jaar is gekozen voor ‘(Acute) Zorgketen’ als thema voor ‘De 3 van Drachten’. Dit thema zal alle drie avonden op diverse manieren aan bod komen.

Kortom, meld je aan en mis niks van dit alles!


Data en onderwerpen

  • Dinsdag 16 april 2024: Wat na de knal: de reis van de traumapatiëntSessie 1:     Real live scenario trauma-opvang
  • Sessie 2:     Update spoedplein 
  • Donderdag 26 september 2024: Adem in, adem uit: wat als het hart gaat?Sessie 1:     Acute pathologie in de cardiologie
  • Sessie 2:     Acute pathologie in de longziekten
  • Dinsdag 3 december 2024: Het acuut zieke kind: van kleine kwalen tot dwalenSessie 1:     Real live scenario, opvang van een acuut ziek kind
  • Sessie 2:     Kleine (spoed)kwalen

Indien de avonden door omstandigheden niet door kunnen gaan, wordt een nieuwe datum gepland, of eventueel overgegaan naar een online programma.

Ziekenhuis Nij Smellinghe

info@nijsmellinghe.nl
1, Compagnonsplein, Drachten, 9202NN