Deze cursus is verlopen
SI in de zorgverlening of het onderwijs
Sensorische Informatieverwerking is de samenwerking tussen onze zintuigen en doelgericht bewegen; anders gezegd tussen onze manier van waarnemen en ons handelen. Onze zintuigen hebben twee taken: waarschuwen voor gevaar en ons van informatie voorzien. Zolang onze zintuigen vooral bezig zijn met het waarschuwen voor gevaar kunnen ze ons niet gelijktijdig van informatie voorzien. Het is dan moeilijk om informatie op te nemen, iets te leren en te onthouden of de aandacht bij het ‘werk’ te houden. Dit gedrag is er vaak de oorzaak van dat we problemen ondervinden, dat we niet meer kunnen handelen zoals we willen en het plezier verliezen in onze bezigheden.
1395
33-53 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series
Prijzen
Regulier
€ 1395
Inclusief : scholingsmateriaal (reader, hand out’s), certificering, e-learning, koffie, thee en een lunch
Beroepen
Apothekersassistent
33 Punten
KABIZ
Contactlens specialist
33 Punten
KABIZ
Doktersassistent
33 Punten
KABIZ
Farmaceutisch Consulent
33 Punten
KABIZ
Jeugdzorgwerker
53 Punten
SKJ
Competenties
Medische handelen 50 %
Samenwerken 10 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving
Cursusdata
1) Een cursus gericht op de behandeling van kinderen/ volwassenen met een verstandelijke beperking, ouderen en dementie, NAH of GGZ;
- Najaar 2023: 11 september en 12 september, 30 en 31 oktober, 11 en 12 december 2023
- Voorjaar 2024: 26 februari en 27 februari, 15 en 16 april, 3 en 4 juni 2024
- Najaar 2024: 9 september en 10 september, 14 en 15 oktober, 2 en 3 december 2024
2) Een cursus gericht op de behandeling van kinderen (met/ zonder Autisme en/ of (L)VB);
- Najaar 2023: 28 september en 29 september, 9 en 10 november, 14 en 15 december 2023
- Voorjaar 2024: 7 maart en 8 maart, 18 en 19 april, 6 en 7 juni 2024
- Najaar 2024: 26 september en 27 september, 7 en 8 november, 19 en 20 december 2024
Doel van de cursus
Het doel is om de uitgangspunten van Sensorische Informatieverwerking toe te passen in de dagelijkse omgang met de cliënt of een kind. De cursist is na de cursus in staat Sensorische Informatieverwerkingsproblemen te herkennen, deze gericht te observeren en praktische adviezen te geven aan alle betrokkenen bij het kind of de cliënt.
Voor wie
De cursus is bedoeld voor alle mensen die werkzaam zijn in de zorg of in het onderwijs, zoals: leerkrachten, remedial teachers, sociaal pedagogische hulpverleners, groepsleiders, jeugdhulpverleners, verpleegkundigen, gedragswetenschappers of andere professionals.
Er worden twee verschillende cursussen aangeboden:
1) een cursus voor mensen werkzaam met kinderen/ volwassenen met een verstandelijke beperking, ouderen en dementie, NAH en/ of GGZ;
2) een cursus voor mensen werkzaam met kinderen met/ zonder autisme en/ of (L)VB.
Het onderscheid tussen de cursussen komt vooral tot uiting bij het opstellen van de behandelprogramma’s en de gebruikte videofilms/dvd’s.
Inhoud
- Kennis opdoen van het normale verloop van Sensorische Informatieverwerking, ook wel verwerking van zintuiginformatie genoemd. Zelf de werking ervaren van verschillende zintuigprikkels.
- Kennis opdoen van de problemen die bij een abnormale ontwikkeling van de Sensorische Informatieverwerking kunnen ontstaan en daarbij het kunnen herkennen van deze problemen. De invloed van Sensorische Informatieverwerking op alertheid, ADL, spel en gedrag. Richtlijnen om problemen met Sensorische Informatieverwerking te observeren.
- Praktische adviezen om de invloed van problemen met Sensorische Informatieverwerking op de dagelijkse gang van zaken te verminderen.
EstaSI Trainingen
EstaSI biedt diverse post HBO opleidingen aan op het gebied van Sensorische Informatieverwerking, aan paramedici ((kinder)fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en oefentherapeuten) werkzaam met kinderen, kinderen of volwassenen in de VG sector en ouderen of dementerenden. Daarnaast bieden wij opleidingen aan voor mensen, anders opgeleid dan paramedisch, maar tevens werkzaam met dezelfde doelgroepen (o.a. onderwijs, orthopedagogen, groeps(bege)leiders in instellingen/ verpleeghuizen, (kinder) artsen, etc).