Deze cursus is verlopen

Hoe draaglast vertalen in professionele groei?

professionele groeicoachingpraktijkmanagerpraktijkhouderspraktijkondersteuners

Al die telefoontjes, ongeduldige patiënten met korte lontjes, al die (ernstig) zieken, zieke collega’s, constante veranderingen… Herken je dat? Onze draaglast is soms erg groot voor onze draagkracht. Maar druk en zelfs crisissen zijn ook groeimomenten. Wat helpt ons als individu en team om nu en in de nabije toekomst de draaglast te verminderen en onze draagkracht te vergroten? Hoe kunnen we effectief bijdragen aan het team en hoe kan het team ons als individu succesvol maken?

525
7 Punten
Online
E-learning
Webinar

Prijzen

Regulier € 525
Kortingen
€ 75
Alleen voor leden
€ 450,00 voor NVDA-leden.

Beroepen

Doktersassistent
7 Punten
CADD
Praktijkmanager
7 Punten
KPM
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
7 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
7 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
7 Punten
NVvPO

Sprekers

dr. Geert Haentjens

Trainer
dr. Geert Haentjens heeft de Blije & Productieve Professional-Team-Organisatie als leidend thema in zijn loopbaan en gedrevenheid. Hij studeerde psychologie en bedrijfskunde. Hij leerde het HRM-vak bedrijfsintern en werkt nu meer dan 20 jaar als adviseur-trainer-coach in de zorg en tal van andere sectoren. Zijn echtgenote is arts.

Doelen

Verhogen van draagkracht: beter omgaan met druk en verandering
Actief aanpakken van onnodige draaglast
Beter bijdragen aan het team en het team laten ondersteunen tot effectiever, efficiënter en met meer zelfredzaamheid werken.
Omschrijving

Inhoud

De eerste bijeenkomst gaat over jouw draaglast en draagkracht. Hoe krijg je die in balans? De tweede bijeenkomst is gericht op de samenwerking in het team in drukke tijden. Voor de derde bijeenkomst vul je de Myers-Briggs type-indicator (MBTI) in, een wereldwijd befaamd instrument voor persoonlijke en teamontwikkeling. Aan de hand van je MBTI-scores ga je na hoe je in de toekomst nog beter kunt functioneren en hoe het team hieraan bij kan dragen. In deze bijeenkomst leer je zo nodig ook elegant ‘nee’ zeggen en grenzen handhaven.

Het geheel geeft je tal van handvatten voor uitstekende zelf- en teamzorg.

Een intakevragenlijst helpt de trainer en de deelnemers zich voor te bereiden op de scholing.


Programma

Deelnemers ontvangen van de docent 6 Training Triggers: digitale nieuwsbrieven met een samenvatting van de bijeenkomsten en extra toepassingstips. Deelnemers en trainer kunnen ook vertrouwelijk bloggen ter ondersteuning.

Deze scholing bestaat uit 3 online bijeenkomsten van ieder 2 uur.

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL