Deze cursus is verlopen

Verenso voorjaarscongres 2021

Leren van een crisis
crisistijdcrisiscoronacrisiscrisismanagementcrisiscommunicatiemedisch leiderschapcovid-19ouderengeneeskundeouderen

Bij het kiezen van een thema voor ons voorjaarscongres kwam er al gelijk één woord bovendrijven: crisis! Want een crisis was het. Ineens stond de zorg op zijn kop en kregen we te maken met een situatie die niemand had kunnen voorzien. Inmiddels is het een jaar later en begint er aan het einde van de tunnel een beetje licht te gloren. Hoewel de behoefte groot is om elkaar weer ‘in het echt’ te zien, zullen we het voorlopig nog even via de digitale weg moeten doen. Omdat wij het belangrijk vinden om ons als vereniging verder te professionaliseren, zal het voorjaarscongres plaatsvinden vanuit een studio waar de sprekers live aanwezig zullen zijn onder leiding van dagvoorzitter Piet-Hein Peeters. Dit alles ‘coronaproof’ uiteraard!

79.5
In aanvraag
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 79.5
Opmerking :Niet-leden Verenso: €110

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
Accreditation in aanvraag
3 Punten
ABC1
Huisarts
Accreditation in aanvraag
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
Accreditation in aanvraag
3 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 30 %
Organisatie en financiering 50 %

Programma

Omschrijving

Op 27 mei gaan we aan de slag met het thema crisis en wat we daarvan kunnen leren op het gebied van crisismanagement, crisiscommunicatie en medisch leiderschap. Ook is er aandacht voor wetenschappelijke onderzoek naar COVID-19 en de ouderengeneeskunde.

De congrescommissie heeft een aantal interessante sprekers gevonden die hun bevindingen met u willen delen. Zo zal specialist ouderengeneeskunde Lyan de Roos haar ervaringen delen met een van de eerste uitbraken in een Nederlands verpleeghuis. Conny Helder is bestuurslid bij ActiZ en zal vanuit een landelijk en bestuurlijk perspectief haar licht laten schijnen op het crisismanagement van verpleeghuizen. Iemand die ooit met een geheel andere crisis te maken had is José Hiel. Zij verzorgde destijds de crisiscommunicatie rondom de grote brand bij het bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk. Wij zijn uiteraard ook heel benieuwd naar haar verhaal en de lessen die zij heeft geleerd.

Kortom, er wacht 27 mei een actueel en interessant programma op u!

Verenso

info@verenso.nl
750, Orteliuslaan, Utrecht, 3528BB