Deze cursus is verlopen

Vervolgtraining Motiverende Gespreksvoering (MGV)

motiverende gespreksvoeringmotiverende gesprekkenmotivatie van de patiëntpatiëntenmotivatiemotivatie

Heb je een basistraining Motiverende Gespreksvoering (Motivational Interviewing) bij de HAN afgerond? In de vervolgtraining ga je verder met je individuele ontwikkeling. Je ontwikkelt daarnaast inzicht en vaardigheden die kunnen bijdragen aan de positieve gezondheid van mensen.

24 apr. 2024
09:00 - 17:30
750
0-16 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 750
Kortingen
€ 100
voor leden Chronisch ZorgNet

Datum en locatie

24 apr. 2024
09:00
04 jun. 2024
17:30
Groenewoudseweg 1, 6524TM, Nijmegen

Beroepen

Diëtist
Accreditation in aanvraag
ADAP
Ergotherapeut
Accreditation in aanvraag
ADAP
Fysiotherapeut
16 Punten
KRF, KNGF
Huidtherapeut
Accreditation in aanvraag
ADAP
Logopedist
Accreditation in aanvraag
ADAP
Omschrijving

In deze vervolgtraining leer je om Motiverende Gespreksvoering nog krachtiger in te zetten. In de basistraining maakte je kennis met de uitgangspunten en toepassing van Motiverende Gespreksvoering (MGV). In de e-learning ben je verder gegaan met je individuele ontwikkeling. In deze vervolgtraining gaan we nog een stap verder: de focus ligt nu op de verdieping van zowel je grondhouding, het toepassen van de vier processen en het gebruiken van de basistechnieken. Allemaal gericht op het nog effectiever en succesvoller kunnen begeleiden van de gedragsverandering van jouw cliënten.

 

DESKUNDIGE EN ERVAREN TRAINERS

De trainers, die deze vervolgtraining verzorgen, hebben ruime ervaring met Motiverende Gespreksvoering. Zij zijn lid van het netwerk MINT: het Motivational Interviewing Network of Trainers. Leden van dit netwerk komen bijeen om kennis uit te wisselen, te trainen en nieuwe onderzoeken te bespreken. Onze trainers nemen regelmatig deel aan MINT-bijeenkomsten. Zo blijven ze ook voortdurend in ontwikkeling en op de hoogte van de laatste inzichten.


PROGRAMMA

Dit trainingstraject omvat 2 dagen training, met ongeveer vier weken tussen dag 1 en dag 2. Daarnaast zijn de voorbereidings- en tussentijdse opdrachten een wezenlijk onderdeel van dit traject.

De training bestaat uit een mix van theorie, zelfstudie, inleidingen, demonstraties, rollenspelen met een trainingsacteur, discussies, praktijksimulaties, creatieve werkvormen en oefeningen.

Onderwerpen

  • Voorbereiding: opname van een gesprek met een cliënt, aan de hand hiervan beoordeel je jouw eigen vaardigheden in MGV en formuleer je ontwikkeldoelen, deze vormen voor jezelf een rode draad gedurende de training.
  • Theoretische achtergrond en vooral praktische werkvormen gericht op verdieping van jouw vaardigheden in het werken vanuit de spirit, vier processen en basistechnieken van MGV.
  • Specifieke aandacht voor: diverse vormen van reflectief luisteren en bekrachtigen, het ontlokken en versterken van verandertaal en het omgaan met wrijving.
  • Eén dagdeel wordt er gewerkt met een trainingsacteur.
  • Er wordt ingegaan op de impact van een motiverende werkcontext/werkomgeving.


HAN VDO

coordinatie.zddeeltijd@han.nl
1, Groenewoudseweg, Nijmegen, 6524TM