Deze cursus is verlopen

Het belang van gehechtheidsstijl in therapie

belangengehechtheidsstijltherapie

Dit werkmodel oefent invloed uit op de emotionele beleving van relaties, maar ook op de cognitieve stijl, het vermogen tot reflectie, de coherentie van het denken en de werking van het (autobiografisch) geheugen.

330
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 330
Inclusief : cursusmateriaal

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
FGzPt
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
NVvP-psych
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
LV POH-GGZ
Omschrijving

Een mens is een sociaal wezen. Om op te groeien en om te overleven moeten mensen zich kunnen hechten aan andere mensen. Hechting vindt voornamelijk plaats in de eerste drie levensjaren van een mens. Als die hechting goed is doorlopen kunnen mensen doorgroeien naar emotionele volwassenheid. Als een mens veilig is gehecht, dan weet hij hoe hij met zijn emoties en zijn lichaam om kan gaan, heeft hij vertrouwen in zichzelf en in anderen, is hij in staat om met anderen langdurige relaties aan te gaan, en voelt hij zich veilig in zijn omgeving (Hornain et al., 2010).


Op basis van de ervaringen met ouders en verzorgers, de mate van responsiviteit op het zoekgedrag van het jonge kind, ontstaat volgens de hechtingshypothese een innerlijk werkmodel van de geest. Dit werkmodel oefent invloed uit op de emotionele beleving van relaties, maar ook op de cognitieve stijl, het vermogen tot reflectie, de coherentie van het denken en de werking van het (autobiografisch) geheugen.

Cure & Care Development

curecare@curecare.nl
0263684411
120, Oude Oeverstraat, Arnhem, 6811JZ