Regievoering voor gedragswetenschappers
Hoe geef je leiding aan een divers samengesteld team zoals een buurt- of wijkteam? Deze cursus geeft je handvatten om collega's met uiteenlopende eigenschappen en werkwijzen aan te sturen en de regie te voeren, ook in complexe situaties. Daarnaast ontdek je hoe je jezelf stuurt: in een-op-een contact, in een groep en binnen een netwerkorganisatie. Met deze kennis en vaardigheden sta je zelfverzekerd aan het roer van je team.Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Sprekers
Moniek Coorn-Baaij MSc
Docent
Moniek Coorn-Baaij is werkzaam als Klinisch Psycholoog binnen de specialistische jeugd ggz.drs. Andries Schilperoord
Docent
Andries Schilperoord is GZ-Psycholoog en als behandelaar werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarnaast is hij als programmaleider gedragswetenschappers werkzaam bij een grote Jeugdzorg organisatie.Van gedragswetenschappers wordt in de huidige praktijk in toenemende mate verwacht dat zij naast inhoudelijk deskundig ook vaardig zijn in samenwerken en het aansturen en begeleiden van teams. In de huidige context van de (jeugd)hulpverlening ontstaan steeds meer netwerkorganisaties, zoals bijvoorbeeld de buurt- en wijkteams. Binnen teams spelen meestal verschillen in leeftijd, kennis en ervaring van medewerkers. Vooral bij netwerkorganisaties is vaak sprake van professionals die afkomstig zijn van verschillende organisaties. Dit geeft een heel eigen dynamiek die tot al dan niet complexe begeleidingsvraagstukken leidt. Deze cursus biedt handvatten om collega's en teams adequaat aan te sturen en regie te voeren, ook in complexe situaties.
Wat leer je?
Je leert omgaan met verschillen binnen teams, zelfsturing, houding en attitude. Daarnaast krijg je antwoord op de vraag hoe je jezelf stuurt per situatie: op persoonsniveau, op groepsniveau en binnen een netwerkorganisatie. Je leert globaal teams binnen de ketenzorg als sociaal systeem te benaderen en als professional verschillende en elkaar aanvullende perspectieven binnen de ketenzorg in te nemen.