Landelijk Dag van het Tuchtrecht

congrestuchtrechtrechtspraakklachten

Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen. Een patiënt of cliënt die over jou een klacht indient bij de Tuchtrechter. En toch kan het gebeuren dat je voor de Tuchtrechter wordt gedaagd. Tuchtrechtspraak is een vorm van rechtspraak die erop toeziet dat de leden van een beroepsgroep zich aan de professionele beroepsstandaarden en gedragsregels van hun beroep houden. Het medisch tuchtrecht geldt voor beroepsgroepen die staan ingeschreven in het BIG-register zoals artsen en verloskundigen.

11 okt. 2024
12:30 - 17:15
195
In aanvraag
Congres
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 195

Datum en locatie

11 okt. 2024
12:30
17:15
Mercatorlaan 1200, 3528BL, UTRECHT

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
Accreditation in aanvraag
ABC1
Cosmetisch Arts
Accreditation in aanvraag
NVCG
Huisarts
Accreditation in aanvraag
ABC1
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
ABC1, NVCG
Profielarts
Accreditation in aanvraag
NVCG

Programma

Omschrijving

Vrees jij voor de tuchtrechter?

Misschien niet nodig als je er net iets meer vanaf weet…

Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen. Een patiënt of cliënt die over jou een klacht indient bij de Tuchtrechter. En toch kan het gebeuren dat je voor de Tuchtrechter wordt gedaagd.

Tuchtrechtspraak is een vorm van rechtspraak die erop toeziet dat de leden van een beroepsgroep zich aan de professionele beroepsstandaarden en gedragsregels van hun beroep houden. Het medisch tuchtrecht geldt voor beroepsgroepen die staan ingeschreven in het BIG-register zoals artsen en verloskundigen.

Tijdens dit congres nemen we je mee in behoorlijk wat facetten van het tuchtrecht zodat je met meer kennis en inzicht minder hoeft te vrezen voor de tuchtrechter. We geven je ook handvatten mee voor het voorkomen van een klacht bij de tuchtrechter en leggen uit hoe je op een positieve manier van tuchtzaken kan leren.

Meld je snel aan voor dit leerzame programma. De sprekers zijn allen professionals met veel praktijkkennis.

Stichting DOKh

secretariaat@dokh.nl
0725279100
6, Robijnstraat, Alkmaar, 1812RB