Ziekte in het gezin

Begeleiden van kinderen en jongeren met een ernstig zieke ouder
begeleidengezingezinnengezinssitatie

'We hebben een afwijking gevonden op de foto'. Deze diagnose heeft niet alleen impact op de patiënt, maar op alle relaties om diegene heen.

03 dec. 2024
09:00 - 16:00
445
3-6 Punten
Congres
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 445
Inclusief : heerlijke lunch, digitaal naslagwerk, hand-outs en koffie/thee
Exclusief : btw

Datum en locatie

03 dec. 2024
09:00
16:00
Slotlaan 2, 3701GK, Zeist

Beroepen

Anesthesioloog
5 Punten
ABAN
Arts
5 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
5 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
5 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
5 Punten
ABAN
Omschrijving

Een ziekte raakt een mens nooit alleen.


Extra complex is het nog wanneer er (jonge) kinderen bij betrokken zijn. Niet alleen de patiënt, maar alle leden van het gezin krijgen te maken met verlies. Verlies van een gezond lichaam. Een lichaam dat eerst kon zorgen, maar nu verzorgd moet worden. Het zorgeloze leventje van voor de ziekte is nu voorbij. Hoe kunt u kinderen en jongeren begeleiden tijdens de onzekerheid die een ernstig somatische ziekte met zich mee brengt? En hoe brengt u gezinnen verder wanneer hoop en dromen uit elkaar zijn gespat? 


Tijdens dit congres leert u de theoretische én praktische vaardigheden die u nodig heeft bij het begeleiden van kinderen en jongeren die een intense periode meemaken. U leert bijvoorbeeld hoe een kind ziekte begrijpt in de verschillende ontwikkelingsfasen van zijn leven, maar ook hoe u een kind kunt begeleiden in een palliatief traject. 


Voor dit congres is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen. Meer informatie over de prijzen vindt u bij het tabblad 'kosten en korting'. U kunt uw keuze aangeven bij uw inschrijving.

Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
2, De Dreef, Zeist, 3706BR