Emotieregulatie

emotieregulatieemotiesemoties van patiëntenemoties controlerenomgaan met emoties

Deze tweedaagse opleiding leert hulpverleners beter om te gaan met heftige emoties van cliënten (waarvoor ze bevoegd zijn om mee te werken vanuit hun vooropleiding) en om cliënten te leren beter om te gaan met zijn/haar emoties. Het doel is cliënten te helpen vaardigheden te ontwikkelen zodat zij beter emoties kunnen verdragen en reguleren zodat zij in tijden van heftige emotionele ontwrichting uit meer reacties kunnen kiezen.

31 mei 2024
09:30 - 17:00
550
12-13 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 550
Inclusief : Lunch en pdf lesmateriaal

Datum en locatie

31 mei 2024
09:30
14 jun. 2024
17:00
Koningsbergerstraat 9, 3531AJ, Utrecht
27 sep. 2024
09:30
11 okt. 2024
17:00
Koningsbergerstraat 9, 3531AJ, Utrecht
26 nov. 2024
09:30
10 dec. 2024
17:00
Koningsbergerstraat 9, 3531AJ, Utrecht

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
13 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
13 Punten
VGCt
Orthopedagoog-generalist
13 Punten
NIPK&J/NVO
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
12 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
12 Punten
LV POH-GGZ

Sprekers

Arno Engers

Onderzoeker, behandelaar en beleidsmedewerker
Arno werkt als onderzoeker, behandelaar en beleidsmedewerker. Hij was jarenlang werkzaam in diverse revalidatiecentra en geestelijke gezondheidszorg instellingen. Hij is afgestudeerd in Klinische Psychologie aan de VU (1994), Bewegingswetenschappen aan de VU (1994) en HBO Fysiotherapie (1988) en medische wetenschappen aan de Radboud Universiteit in 2004. Daarna heeft hij Vakinhoudelijke verdieping gevolgd: Gedragstherapie en Cognitieve therapie (RINO), EMDR, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) , Opleiding Chronische Vermoeidheid (NKCV).

Ingrid Krapels – Sinjorgo

GZ-psycholoog, Registerpsycholoog en NIP EMDR-docent / trainer
Ingrid is sinds 2008 zelfstandig gevestigd in Den Haag waar zij individuele volwassen cliënten behandelt en relatietherapie geeft. Tevens verzorgt zij mindfulness trainingen in groepen en individueel. Zij studeerde in 2006 als psycholoog af aan de Open Universiteit, richting gezondheidspsychologie en in 1985 als fysiotherapeut aan de Haagse Academie, HBO Fysiotherapie. Als psycholoog volgde zij diverse vakinhoudelijke opleidingen en cursussen zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR) , Emotionally Focused couple Therapy (EFT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindful Based Cognitive Therapy (MBCT).

Doelen

Cliënten helpen vaardigheden te ontwikkelen zodat zij beter emoties kunnen verdragen en reguleren zodat zij in tijden van heftige emotionele ontwrichting uit meer reacties kunnen kiezen.

Omschrijving

De Emotieregulatie Basiscursus (2 dagen) behandelt de volgende onderwerpen:

  • Het belang van emotieregulatie
  • (Re)acties in brein en lijf mbt emoties
  • Mindfulness en emoties
  • Window of tolerance
  • Emotiegerichte Schema’s
  • Technieken in verbeteren van emotionele verwerking
  • Acceptatie en bereidheid
  • Stressreductie


Doelgroep: psycholoog, psychiater, coach, therapeut, remedial teacher, docent of werker in de (geestelijke) gezondheidszorg.


Studiebelasting: de Emotieregulatie opleiding bestaat uit een Basiscursus van twee dagen en een Verdiepingscursus van 3 dagen (in ontwikkeling). De Basis en Verdieping zijn apart te volgen. De studiebelasting voor de basiscursus bedraagt 12 contacturen en 16 literatuur-uren. Een aanvullende individuele of groepssupervisie behoort tot de mogelijkheden.


Methodiek: een belangrijk deel van de opleiding bestaat uit zelfonderzoek zodat deelnemers de technieken kunnen integreren in hun eigen leven. De opleiding bestaat uit kennisoverdracht, demonstraties, videomateriaal en rollenspellen.

Als literatuur voor de Emotieregulatie basiscursus dient het boek ‘Emotieregulatie – een praktische gids voor professionals’, van Robert Leahy, Dennis Tirch en Lisa Napolitano uitgeverij Hogrefe. Dit boek dient voorafgaand aan de cursus te worden gelezen. De aanschaf van het boek is niet inbegrepen in de cursusprijs.


ACT-EMDR Centrum Nederland

Het instituut leidt professionals op om ACT te geven aan mensen waarvoor men bevoegd is om mee te werken vanuit zijn of haar vooropleiding. Men kan ACT integreren in het werk als psycholoog, coach, mindfulnesstrainer, therapeut, remedial teacher, docent, student of werker in de (geestelijke) gezondheidszorg.
balde.peter@gmail.com
0640944757
166, Voorburgstraat, Rotterdam, 3037BR