Deze cursus is verlopen

Het evoluerende landschap van psychedelica

psychedelicaPsychedelische behandelingenggzpsychologie

Ontdek de transformerende kracht van psychedelica op het gebied van geestelijke gezondheid. Dit symposium is specifiek samengesteld voor GGz professionals die de nieuwste ontwikkelingen, evidence-based practices en de therapeutische mogelijkheden van psychedelica willen verkennen. Gerenommeerde experts, onderzoekers en behandelaars uit de psychologie en psychiatrie komen bijeen om hun bevindingen te delen.

355
0-5 Punten
Webinar
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 355
Opmerking :A(N)IOS, PIOG en voltijdstudenten betalen € 215,- (met een verklaring van de opleider). GZ-psychologen betalen slechts €249,- (Je ontvangt dan geen accreditatiepunten).

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Orthopedagoog-generalist
Accreditation in aanvraag
NIPK&J/NVO
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
5 Punten
NVvP-psych

Sprekers

Drs. Odette N.A.M. de Theije

dagvoorzitter
(Kinder- en jeugd)psychiater

Gerard Alderliefste

spreker
Verslavingsarts, Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs, Amsterdam

Dr. Joost J. Breeksema

spreker
MA, PhD (cand), onderzoeker UMCG, directeur OPEN Foundation

Em.prof.dr. Hans Gerding

spreker
Filosoof, Instituut voor Wijsbegeerte, Universiteit Leiden, en Parapsychologisch Instituut, Utrecht

Dr. Kim P.C. Kuypers

spreker
Universitair hoofddocent psychofarmacologie, Universiteit Maastricht, Departement Neuropsychologie en Psychofarmacologie, Maastricht

Prof.dr. Patricia Pisters

spreker
Hoogleraar film en mediastudies aan de afdeling Media Studies van de Universiteit van Amsterdam

Dr. Metten Somers

spreker
MD PhD MBA, Psychiater en Medisch Hoofd Zorglijn Stemming & Psychose, Hersencentrum, Afdeling Psychiatrie, Universitair Medisch Centrum Utrecht
Omschrijving

Ontdek de transformerende kracht van psychedelica op het gebied van geestelijke gezondheid. Dit symposium is specifiek samengesteld voor GGz professionals die de nieuwste ontwikkelingenevidence-based practices en de therapeutische mogelijkheden van psychedelica willen verkennen. Gerenommeerde experts, onderzoekers en behandelaars uit de psychologie en psychiatrie komen bijeen om hun bevindingen te delen. 

De toepassing van middelen zoals ketamine, MDMA, LSD en esketamine in de praktijk is niet meer ver weg. Demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers ziet voor Nederland een voortrekkersrol weggelegd, en er worden grote subsidies toegekend voor onderzoek. MDMA zal eind 2023 worden goedgekeurd voor de behandeling van PTSS in de VS. Europa zal binnen 2 jaar volgen. Esketamine neusspray is al sinds 2019 geregistreerd als behandeling bij therapieresistente depressie.  

Op dit symposium gaan voorlopers en experts met elkaar in gesprek. Ze geven een actuele stand van zaken en vertalen dit naar de praktijk. Verschillende manieren om psychedelische ervaringen in te zetten bij de behandeling van diverse psychische en psychiatrische problematieken zoals onder andere depressies, angst, OCD, PTSS en verslaving staan hierin centraal.   

  • Krijg inzicht in het nieuwste onderzoek naar psychedelica, waaronder de werkingsmechanismen, therapeutische toepassingen en het potentieel om psychische en psychiatrische problematieken aan te pakken. Maar ook maatschappelijke context komt aan de orde. 
  • Leer van toonaangevende onderzoekers die de grenzen van de psychedelische wetenschap verleggen.
  • Verken innovatieve, therapeutische benaderingen die psychedelica integreren in de behandeling van aandoeningen zoals depressie, angst, PTSS, OCD, verslaving en existentiële nood.
  • Laat je inspireren door gerenommeerde sprekers die belangrijke bijdragen hebben geleverd in het veld van psychedelisch onderzoek en therapie. Profiteer van hun kennis, ervaring, onderzoeksbijdragen, en van hun visionaire perspectieven op de toekomst van psychedelica in de psychologie en psychiatrie.
  • Neem deel aan het panelgesprek onder leiding van Odette de Theije: De toekomst van de psychedelica in de praktijk.

Verbreed je horizon, draag bij aan het evoluerende landschap van de geestelijke gezondheidszorg en ontdek het potentieel van psychedelica.  

Lemion bv

info@lemion.nl
13, MediArena, AMSTERDAM-DUIVENDRECHT, 1114BC