Deze cursus is verlopen

Diagnostiek bij een vermoeden van seksueel misbruik van kinderen

Seksueel misbruikgesprektechniekontwikkelingkindpsycho-seksueel

In deze cursus worden nieuwe instrumenten geïntroduceerd en gesprekstechnieken met ouders en kind geoefend. Ook gaat de cursus in op de verschillen tussen diagnostiek in de forensische- en de hulpverleningscontext.

765
9 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 765

Beroepen

Orthopedagoog-generalist
9 Punten
NIPK&J/NVO
Pedagoog
9 Punten
NVO
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
9 Punten
NIPK&J/NVO
Omschrijving

Let op: Wil jij je STAP-budget inzetten? Vraag een STAP-aanmeldbewijs aan. Dit doe je in het opmerkingenveld bij de inschrijving. Vermeld hierbij dat de aanmelding om een STAP-inschrijving gaat en noteer je geboortedatum.


Diagnostiek bij een vermoeden van seksueel misbruik is voor de meeste professionals een ingewikkelde zaak. Toch worden zij regelmatig met vragen hierover geconfronteerd. In deze cursus worden nieuwe instrumenten geïntroduceerd en gesprekstechnieken met ouders en kind geoefend. Ook gaat de cursus in op de verschillen tussen diagnostiek in de forensische- en de hulpverleningscontext.


Kennis op het gebied van psychodiagnostiek is vereist, evenals basiskennis omtrent seksueel misbruik van jonge kinderen. De cursus is niet geschikt voor hen die werken met cliënten met een verstandelijke beperking.

RINO Amsterdam

info@rino.nl
0206250803
5, Leidseplein, Amsterdam, 1017PR