De (zichzelf) coachende huisarts

nascholinghuisartsenhectischuitdagend

De huisartsenpraktijk wordt steeds hectischer door een toename van het aantal taken en de samenwerking met andere zorgverleners. Dat is leuk en uitdagend, maar brengt ook risico’s met zich mee. Heeft u nog voldoende het gevoel dat u zelf de touwtjes in handen heeft en uw eigen keuzes maakt? In deze nascholing leert u wat de impact is van een coachende basishouding en krijg u concrete vaardigheden aangereikt zodat u de passie voor uw vak niet verliest.

699
3 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 699
Kortingen
€ 399
Alleen voor leden
€ 199
Aios

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
07 Mar 2023
17 Jul 2024
3 Punten
ABC1
Huisarts
07 Mar 2023
17 Jul 2024
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
07 Mar 2023
17 Jul 2024
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
07 Mar 2023
17 Jul 2024
3 Punten
ABC1

Sprekers

Marco Buschman

Managing Partner bij COURIUS
Marco Buschman is Managing Partner bij COURIUS; specialisten in de menskant van veranderen. Hij is een energieke en uitdagende leiderschapstrainer, team- en executive coach, spreker en auteur van de bestseller Verbindend Vermogen. Marco richt zich op de (door)ontwikkeling van het verbindend vermogen van leidinggevenden, executives en managementteams in binnen- en buitenland. Binnen zijn werk maakt hij gebruik van bewezen wetenschappelijke inzichten en beproefde principes. Marco is internationaal gecertificeerd als ICF Master Certified Coach en Certified Team Performance Coach.

Monique Beerens

HR professional, organisatieadviseur en coach
Monique Beerens is na een studie bedrijfskunde aan de Hogere Hotelschool in Den Haag en vervolgstudie Cultuur, Organisatie en Management aan de Vrije Universiteit in Amsterdam jaren werkzaam geweest in HR managementfuncties en als HR consultant in profit en non-profit organisaties. Ze is een ervaren HR professional, organisatieadviseur en coach. Zij begeleidt en ondersteunt leidinggevenden en teams op het gebied van organisatie- en persoonlijke ontwikkeling.
Omschrijving

Inhoud

De huisartsenpraktijk wordt steeds hectischer door een toename van het aantal taken en meer samenwerking met andere zorgverleners in grotere teams. Dat is voor velen leuk en uitdagend, maar brengt ook risico’s met zich mee. Want hebt u nog voldoende het gevoel dat u zelf de touwtjes in handen hebt en uw eigen keuzes kunt maken? Het verliezen van de passie voor het vak en burn-out ligt op de loer. Om dat te voorkomen, is het belangrijk dat de huisarts van nu in staat is om zichzelf te coachen. En dat is precies waar deze nascholing u bij helpt. U krijgt inzicht in de impact van een coachende basishouding en krijgt concrete coachvaardigheden aangereikt.

Binnen deze ervaringsgerichte workshop luistert u niet alleen, maar doet u mee. U leert en lacht én.. u komt daadwerkelijk in actie. Steeds wordt theorie gevolgd door oefenen, reflecteren op de ervaring en bespreken hoe dit direct binnen de praktijk van alledag kan worden gebruikt. Voor uzelf en voor anderen. Daarbij wordt u uitgedaagd om gesprekken niet ‘slechts’ zittend te doen. Het bewegen en het gebruiken van ‘het lijf’ opent nieuwe inzichten. Naast ratio dus ook voelen. Enkele thema’s die in de workshop de revue passeren:

  • Wat is uw droom/ambitie?
  • Wat is de kracht van het luisteren op drie niveaus?
  • Welke waarden drijven u?

U krijgt nieuwe inzichten die het werk leuker en minder stressvol maken. En die u bovendien direct kunt toepassen in uw communicatie met patiënten en collega's. Met de aangereikte technieken en manier van werken kan een 'spel' ontstaan tussen hen en u, waarbij u hen uitdaagt om meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun situatie en daarvoor oplossingen te bedenken. Maar ook om te komen tot een keuze en deze zelf te realiseren. Met andere woorden, in plaats vanuit uw rol als 'oordelende' expert leert u juist veel meer vanuit nieuwsgierigheid te kijken en te luisteren naar de ander en van daaruit zijn/haar potentieel en verandervermogen aan te spreken.

Tijdens de workshop kunt u direct oefenen met en het reflecteren op de aangeboden leerstof. Zo wordt het leerproces versneld. De nieuwe inzichten en vaardigheden kunt u de volgende dag al binnen uw eigen praktijk toepassen. En om de transitie naar de praktijk te ondersteunen, wordt 1 tot 2 maanden na afloop van de workshop met elke deelnemer een individuele nabespreking gevoerd (telefonisch). Indien wenselijk kunnen in overleg met de trainer extra gesprekken voor € 150,- per uur worden gepland.

Bijzonderheden

Ook op aanvraag: in company

Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld. Mocht het minimum aantal deelnemers niet kunnen worden bereikt, neem dan contact met ons op zodat wij met u kunnen kijken naar een mogelijke oplossing. 

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL