Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

risico inschattenrisicorisico'srisico inventarisatierisico inventariserenrisico evaluerenrisico evaluatie

Het uitvoeren van een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is wettelijk verplicht. Met dit arbo-instrument brengt u de veiligheidsrisico’s van uw medewerkers in kaart en kunt u eenvoudig de gevaren en risico’s evalueren en verwerken in een plan van aanpak. De RI&E is ook relevant voor het verkrijgen van praktijkaccreditatie. Maar hoe stelt u zelf een RI&E op? U leert het in deze nascholing.

4th Jun 2024
16:00 - 20:00
375 - 499
3 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Variabel € 375 - 499
Opmerking :Leden € 375,- Niet-leden € 499,-

Datum en locatie

04 Jun 2024
16:00
20:00
LHV Academiezaal Utrecht Mercatorlaan, 1200

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Doktersassistent
3 Punten
CADD
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Praktijkmanager
3 Punten
KPM

Competenties

Organisatie en financiering 100 %

Sprekers

Judith Brouwer

Deskundige
Al sinds mijn opleiding Bewegingswetenschappen ben ik geïnteresseerd in alle aspecten van mensen en hun werk. Ik ondersteun bedrijven op het gebied van arbeidsomstandigheden, onder andere door het uitvoeren van risico-inventarisaties, het onderzoeken van lichamelijke belasting van bepaalde functies, het doen van werkplekonderzoeken en het geven van voorlichting en training. Dit alles niet alleen gericht op fysieke belasting maar ook op arbo-beleid / duurzame inzetbaarheid, veiligheid en gezondheid.

Doelen

Je heb inzicht in oplossingen op arbogebied.
Je beschikt over een ingevulde RI&E.
Omschrijving

Inhoud

In de nascholing stelt u, samen met een deskundige, een RI&E op voor uw eigen praktijk. Het onderzoek kunt u zelf online uitvoeren met de digitale RI&E van de SSFH. De digitale arbocatalogus biedt vervolgens inzicht in mogelijke oplossingen. Na afloop van de nascholing beschikt u niet alleen over een kant-en-klare RI&E, maar ook over de benodigde kennis op arbogebied. 


De door de LHV ontwikkelde ‘RI&E Huisartsenpraktijk’ is overgenomen door de SSFH. De reden hiervan is één RI&E voor alle organisaties binnen de branche. De SSFH heeft het beheer overgenomen en beheert deze in samenhang met de Arbocatalogus Huisartsenzorg. De RI&E is compleet vernieuwd en dat heeft niet alleen invloed op de opmaak. Er zijn ook diverse opties bijgekomen. Zo kunt u bijvoorbeeld meerdere gebruikers aanmaken om van dezelfde RI&E gebruik te maken en maatregelverantwoordelijken aanwijzen. Daarnaast zijn er in de vragenlijst koppelingen die verwijzen naar de nieuwe arbocatalogus.


Voor het invullen van de RI&E verandert er voor u als LHV lid niet veel, wanneer u ingelogd bent op de website van de LHV kunt u in de bovenste balk 'applicaties' aanklikken en vervolgens kiezen voor RI&E. U kunt samen met uw assistente deelnemen aan deze nascholing. Belangrijk is dat u een laptop en uw inlogcode meeneemt!  


Bijzonderheden

Het genoemde nascholingsbedrag (€ 295,-) geldt voor 2 personen uit één praktijk. Deze nascholing is ook geaccrediteerd voor uw doktersassistente. Bij inschrijving is het van belang het KABIZ-nummer bij de hand te houden.


Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL