Vrouwen met een miskraam goed begeleiden

miskraammiskramenmiskraambegeleiding

In deze nascholing leer je hoe je vrouwen met een miskraam goed begeleidt. Op een manier die voor jou en de moeder goed voelt.

23rd Apr 2024
10:00 - 16:00
397
5-6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 397
Inclusief : Werkmateriaal, koffie/thee, lekkers en lunch
Exclusief : btw

Datum en locatie

23 Apr 2024
10:00
16:00
Online
26 Jun 2024
10:00
16:00
Online
04 Oct 2024
10:00
16:00
Bilthoven Bilthoven Soestdijkseweg Noord, 301

Beroepen

Gynaecoloog
5 Punten
NVOG
Physician Assistant
5 Punten
NVOG
Verloskundigen
6 Punten
KNOV

Sprekers

Miriam van Kreij

coach/begeleider voor vrouwen die een miskraam hebben gehad, auteur
Bij Miskraambegeleiding Nederland geef ik scholingen aan verloskundigen, gynaecologen en echoscopisten om vrouwen met een miskraam optimaal te begeleiden. Daarnaast heb ik sinds 2011 al honderden ouders mogen helpen om hun miskraam of abortus te verwerken. Daardoor heb ik veel ervaring en expertise opgebouwd in dit thema. Intussen hebben meer dan 80 groepen de scholing gevolgd. Ik ben de auteur van ‘Begeleiding van vrouwen met een miskraam’, ‘Als je je kindje verliest in de zwangerschap’ en ‘Begeleiding na een afgebroken zwangerschap of abortus’.
Omschrijving

In deze nascholing leer je hoe je vrouwen met een miskraam goed begeleidt. Op een manier die voor jou en de moeder goed voelt. De nascholing is geaccrediteerd door de KNOV, door de BEN én door de NVOG. Inmiddels hebben al meer dan 80 groepen deze nascholing gevolgd.


Voor wie is de nascholing? Voor verloskundigen, echoscopisten en gynaecologen die de vrouwen in hun praktijk de best mogelijke ondersteuning willen bieden bij en na een miskraam. Maar die daarbij ongemak of onvermogen voelen om deze vrouwen echt goed te begeleiden. Dus, heb je ook op dit thema de ambitie om de beste verloskundige, gynaecoloog en/of echoscopist te zijn? Dan ben je heel welkom!

(Trouwens, deze nascholing rond miskraambegeleiding is ook heel waardevol incompany. Bel me gerust als je een incompany scholing wilt organiseren voor je ziekenhuis, VSV of praktijk.)


De nascholing is een effectieve combinatie van een voorbereidingsopdracht, een live trainingsdag en een evaluatieopdracht. Je leert hoe je vrouwen met een miskraam echt goed begeleidt. Juist op psychosociaal emotioneel gebied. En je leert ook hoe je de beschikbare tools effectief inzet in je contact met de vrouwen met een miskraam.


‘Ik zag best tegen de cursus op, maar ja, het is een onderdeel van ons vak. Nou, ik heb er zóveel aan gehad. Nu lopen mijn gesprekken veel gemakkelijker, ik voel me professioneler en onze cliënten zijn nóg beter geholpen.’ Colette Bloetjes – echoscopist & verloskundige van Verloskundigenpraktijk Steenwijk

Miskraambegeleiding Nederland

Miskraambegeleiding Nederland is er zodat vrouwen met een miskraam optimale begeleiding krijgen. Voor gedreven coaches is er het unieke geaccrediteerde opleidingsprogramma voor coaches. Al honderden verloskundigen en echoscopisten volgden de geaccrediteerde nascholing. En ouders zijn heel welkom voor gerichte persoonlijke begeleiding.
info@miskraambegeleiding.nl
0624415838
28, Monnikeraklaan, Utrecht, 3544TH