8-daagse opleiding Wzd-functionaris in de gehandicaptenzorg
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Competenties
Sprekers
Alda Peters
Gezondheidsrecht jurist
Alistair Niemeijer
Universitair docent
Brenda Frederiks
Universitair docent gezondheidsrecht
Channa de Winter
Arts verstandelijk gehandicapten / 1e geneeskundige
Justa Bos
Kwaliteitsadviseur en toezichthouder zorg
Kees Blankman
Bijzonder hoogleraar ouderenrecht
Luuk Arends
Advocaat gezondheidsrecht
Monica de Visser
Senior jurist gezondheidsrecht & ethiek
Doelen
Onder andere de volgende thema’s worden behandeld:
Programma
Dag 1
De Wzd-functionaris in de gehandicaptenzorg vervult een onafhankelijke rol in het toezicht op onvrijwillige zorg. Jij bent een belangrijke waarborg voor de rechtspositie van cliënten in de zorg. Is de Wzd goed geïmplementeerd? Wordt het stappenplan gevolgd? Is onvrijwillige zorg noodzakelijk? En wat verstaat men onder onvrijwillige zorg?
Vanaf januari 2020 is de Wet zorg en dwang van kracht. Iedere zorginstelling waar onvrijwillige zorg geleverd wordt, dient een Wzd-functionaris aangesteld te hebben. Tijdens deze opleiding word je uitgebreid geïnformeerd over de inhoud van Wet zorg en dwang en jouw functie als Wzd-functionaris.
Tijdens acht interactieve contactdagen word je door een vakkundig docententeam opgeleid tot een deskundige op het gebied van Wet zorg en dwang. Na deze 8-daagse opleiding heb je voldoende kennis en inzicht om te kunnen voldoen aan de eisen die worden gesteld aan de Wzd-functionaris. Hiermee ben je volledig toegerust om de verantwoordelijkheid te nemen inzake onvrijwillige zorg bij cliënten.