E-learning ‘Wet zorg en dwang'
De nieuwe Wet zorg en dwang ging op 1 januari 2020 in. Deze regelt de rechten bij onvrijwillige zorg of onvrijwillige opname van mensen met een verstandelijke beperking of psychogeriatrische aandoening zoals dementie. Als huisarts wilt u ongetwijfeld weten wat deze wet inhoudt. Het betreft immers complexe situaties bij kwetsbare mensen, waarbij zorgvuldig handelen nodig is. Wat is uw rol hierin? Onze nascholing geeft antwoord op deze en andere belangrijke vragen van huisartsen.
Prijzen
Beroepen
E-learning
Wij bieden u een e-learning aan waarin de focus ligt op het theoretische deel van de wet en de bijkomende begrippen, in combinatie met veel voorbeelden en uitleg toegepast op de praktijk. U raakt bekend met de procedure voor gedwongen opname, de negen vormen van onvrijwillige zorg en een stappenplan voor ambulante onvrijwillige zorg Het is als huisarts belangrijk dat u weet welke rol u moet innemen in complexe situaties bij kwetsbare mensen binnen de kaders van de Wet zorg en dwang. De rollen van de verschillende zorgprofessionals (huisarts, Wet zorg en dwang-functionaris, specialist ouderengeneeskunde, arts verstandelijk gehandicapten etc.) komen aan bod in de e-learning.
Nadat u de e-learning hebt doorlopen volgt een eindtoets. Voor het behalen van twee accreditatiepunten (ABC1) moeten minimaal 12 van de 16 vragen van de eindtoets juist worden beantwoord. U krijgt twee herkansingsmogelijkheden. Wanneer u de eindtoets met een voldoende heeft afgesloten kunt u de bijschrijving van de accreditatiepunten aan het begin van de volgende kalendermaand verwachten.