Deze cursus is verlopen

Wat is jouw positie in het zorgveld?

effectief communicerenapotheekApothekersdirecte communicatie

Hoe communiceer je effectief met je directe collega’s, huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en patiënten? Ben je in staat om optimaal af te stemmen met je multidisciplinaire werkomgeving om jouw farmaceutische boodschap over te brengen?

395
6-6.5 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 395
Inclusief : Trainingsprogramma, tussendoortjes en lunch

Beroepen

Apotheker
6.5 Punten
OA
6 Punten
ZA
Apotheker - Openbare Farmacie
6.5 Punten
OA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
6 Punten
ZA

Sprekers

Marjolijn Duisenberg

Ziekenhuisapotheker en coach bij Zorgmuse

Doelen

Na het volgen van deze training kun je:

begrijpen hoe een verschillende context leidt tot een verschillend behandeladvies.
op een effectieve manier informatie verzamelen bij patiënt en betrokken zorgprofessionals.
reflecteren op het verloop van het gesprek met patiënt en betrokken zorgprofessionals.
je inleven in de situatie van de patiënt en diens omgeving over de benodigde patiëntenzorg.
jouw communicatie positief beïnvloeden.
heb je inzicht in je eigen drijfveren en belemmeringen.
Omschrijving

Tijdens deze training staat de vraag “Wat is jouw positie in het zorgveld?” centraal. Dit is best een lastige vraag. Hoe ziet het zorgveld eruit? Weet je wat jouw positie is en past deze positie bij jouw visie op farmaceutische patiëntenzorg? Wat belemmert jou om je positie in te nemen? En wat kun je doen om je positie verder te versterken?

Uniek aan deze training is dat het interdisciplinair is voor zowel openbare, poliklinische als ziekenhuisapothekers. Samenwerken en begrijpen van elkaars werelden helpt in het leveren van optimale farmaceutische patiëntenzorg. Een training waarbij je vooral zelf aan de slag gaat en de ervaring van je collega’s gebruikt.

Er wordt gewerkt met kleine groepen (maximaal 12 deelnemers) zodat een veilig klimaat ontstaat en er veel ruimte is om te oefenen. Wat het je precies gaat brengen, kunnen we je niet zeggen. Eerdere deelnemers geven aan dat ze het verrassend, leerzaam en inspirerend vinden. We horen veel terug dat het inzicht heeft gegeven en veel stof tot nadenken.

KennisConnect

De apothekers van KennisConnect ontwikkelen trainingen, e-learnings en audits voor professionals in de zorg. Ons aanbod is geschikt voor de hele zorgketen: van individuele zorgverlener tot (kleinschalige) zorginstellingen en ziekenhuizen. Al onze trainingen hebben een praktisch, informatief en uitdagend karakter. Wij geloven er namelijk in dat zorgprofessionals pas écht in beweging komen als ze zelf nut & noodzaak van (medicatie)processen inzien. Dit is noodzakelijk voor het borgen van de kwaliteit in zorgprocessen. Hoe we dit doen? Door de theorie samen te laten komen met praktijkvoorbeelden. Van die stoel af en aan de slag; de kracht ligt immers in het doen! De kracht ligt bij de zorgprofessional.
info@kennisconnect.nl
8, Achter de Molen, Dalfsen, 7722LS