Deze cursus is verlopen

Farmaceutisch redeneren

ApothekersredenerenAfweging

Deze training richt zich op (ziekenhuis)apothekers die willen werken aan professionele & persoonlijke ontwikkeling; deze zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit alles met de intentie om optimale farmaceutische patiëntenzorg te leveren.

395
6-6.5 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 395
Inclusief : Trainingsprogramma, tussendoortjes en lunch

Beroepen

Apotheker
6.5 Punten
OA
01 Jan 1970
01 Jan 1970
6 Punten
ZA
Apotheker - Openbare Farmacie
6.5 Punten
OA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
01 Jan 1970
01 Jan 1970
6 Punten
ZA

Sprekers

Marjolein Duisenburg

Ziekenhuisapotheker en coach bij Zorgmuse

Doelen

Medicatiebegeleiding in de 1e en 2e lijn
Samen beslissen over bijwerkingen
Omschrijving

Farmaceutisch redeneren is het proces waarbij je een afgewogen behandeladvies formuleert passend bij de situatie van de patiënt. Tijdens de opleiding en nascholing is er vooral aandacht voor het “technisch redeneren”. Hierbij is aandacht voor fysiologie, pathofysiologie, farmacologie en farmacotherapie. Minder aandacht is er voor het “emotionele redeneren”. Maar hoe kom je tot een behandeladvies als de geboden kaders niet toereikend zijn, je snel moet beslissen of de communicatie met de patiënt of zorgprofessionals niet goed verloopt?


Onzekerheid is een onmisbaar aspect van het farmaceutisch redeneren. Juist door het even niet te weten ga je op zoek naar meerdere opties en voorkom je tunnelvisie. Ook de zeer ervaren apotheker loopt regelmatig tegen ingewikkelde situaties aan, waarin hij/zij even niet weet wat hem/haar te doen staat. Pas wanneer je deze onzekerheid herkent en erkent, groei je als zorgprofessional. Tijdens deze training krijg je aan de hand van casuïstiek uitleg over de systematiek van het farmaceutisch redeneren. Ook is er aandacht voor de onbewustere processen die van belang zijn, zoals communicatiestijlen, overtuigingen en het kunnen reflecteren op het eigen handelen.


Deze training richt zich op (ziekenhuis)apothekers die willen werken aan professionele & persoonlijke ontwikkeling; deze zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit alles met de intentie om optimale farmaceutische patiëntenzorg te leveren. Farmaceutische patiëntenzorg met Hoofd en Hart gaat over het toepassen van kennis (hoofd) afgestemd op je gevoel (hart). Er wordt gewerkt met kleine groepen (maximaal 15 deelnemers) zodat een veilig klimaat ontstaat en er veel ruimte is om te oefenen.


Gedurende elke bijeenkomst is er ruimte voor zelfreflectie en inbreng van eigen vraagstelling en knelpunten. Er wordt gewerkt met kleine groepen (maximaal 15 deelnemers) zodat een veilig klimaat ontstaat en er veel ruimte is om te oefenen. Naast deze training bieden we ook de volgende trainingen aan, waarbij farmaceutische patiëntenzorg met Hoofd en Hart centraal staat:


KennisConnect

De apothekers van KennisConnect ontwikkelen trainingen, e-learnings en audits voor professionals in de zorg. Ons aanbod is geschikt voor de hele zorgketen: van individuele zorgverlener tot (kleinschalige) zorginstellingen en ziekenhuizen. Al onze trainingen hebben een praktisch, informatief en uitdagend karakter. Wij geloven er namelijk in dat zorgprofessionals pas écht in beweging komen als ze zelf nut & noodzaak van (medicatie)processen inzien. Dit is noodzakelijk voor het borgen van de kwaliteit in zorgprocessen. Hoe we dit doen? Door de theorie samen te laten komen met praktijkvoorbeelden. Van die stoel af en aan de slag; de kracht ligt immers in het doen! De kracht ligt bij de zorgprofessional.
info@kennisconnect.nl
8, Achter de Molen, Dalfsen, 7722LS