
Hechtcursus
Voor de veiligheid van de patiënt is het essentieel dat je vanaf het allereerste begin de juiste chirurgische vaardigheden krijgt aangeleerd. Bij incisies en hechten van wonden staat een goede chirurgische techniek en juist gebruik van het chirurgisch instrumentarium centraal. In de Hechtcursus leren we je de theoretische kennis en praktische vaardigheden om op een veilige en efficiënte manier incisies te maken en te hechten. Onze docenten zijn chirurgen en kunnen uit eigen kunde en ervaring putten.
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Competenties
Sprekers
Mw. drs. T.M. Cijs
Chirurg bij Polikliniek de Blaak
Tanja Cijs studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij startte de opleiding tot chirurg in 2003 bij het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen. De opleiding tot chirurg werd afgerond in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam (2005-2010), waar zij in het laatste jaar van de opleiding specialiseerde in de oncologische chirurgie met als aandachtsgebied longchirurgie, mamma- en hoofd-hals chirurgie. Tanja Cijs is sinds mei 2010 werkzaam als chirurg bij Polikliniek de Blaak.
Doelen
Theoretische kennis verkrijgen van het basis chirurgische instrumentarium en hechtmateriaal en praktijkkennis van incisie- en hechttechnieken.
Programma
Introductie en Theorie: hechtmaterialen, instrumentarium, incisies, knooptechnieken met de hand en n...
Lees meerPauze
Praktijk: hechten en incisie op (kunststof) huidmodellen en peesmodellen
Voor de veiligheid van de patiënt is het essentieel dat je vanaf het allereerste begin de juiste chirurgische vaardigheden krijgt aangeleerd. Bij incisies en hechten van wonden staat een goede chirurgische techniek en juist gebruik van het chirurgisch instrumentarium centraal. We leren je de theoretische kennis en praktische vaardigheden om op een veilige en efficiënte manier incisies te maken en te hechten. Onze docenten zijn chirurgen en kunnen uit eigen kunde en ervaring putten.
Bij deelname van verloskundigen zal ook de anatomie en fysiologie van de bekkenbodem/gynaecologische zone ter sprake gebracht worden en hoe klachten op proctologisch gebied nadien in verband kunnen worden gebracht met insufficiënte hechtmethodes. De docent van deze cursus is een ervaren proctoloog en komt in haar prakrijk regelmatig patiënten tegen bij wie het hechten van het perineum meer aandacht had verdiend.
De cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 10 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar er veel interactie ontstaat tussen cursisten en docent. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat via de mail.