Deze cursus is verlopen

Oriëntatie EHBB (Emotionele Hulp Bij Bevallingen) bij trauma

zwangerzwangerschapbevallingPTSStraumabehandelingtraumabevallingtrauma na barencoachen

Emotionele Hulp Bij Bevallingen (EHBB) spitst zich toe op bevallingstrauma’s bij zwangere vrouwen of vrouwen die kort of lang geleden bevallen zijn. EHBB is gebaseerd op de Nucleus Coach Methode. De coachmethode die direct naar de kern van het probleem gaat en zo voor langdurig resultaat zorgt. Bij Nucleus Coaching, waar EHBB een onderdeel van is, gaan we terug naar de kern, naar het onderbewuste. De coaching bestaat uit een speciale gesprekstechniek om het onderbewuste te bereiken en daar de traumatische, nare ervaringen te overschrijven met positieve, prettige ervaringen. Veelal verminderen PTSS-klachten hierdoor. Je maakt in 2 cursusmiddagen kennis met een coachtechniek voor de kraamvrouw die uit balans is door problemen rondom de geboorte.

150
6 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 150

Beroepen

Kraamverzorgende
Accreditation in aanvraag
6 Punten
KCKZ
Verloskundigen
01 Jan 2023
31 Dec 2023
6 Punten
KNOV
Omschrijving

WAT IS EHBB

Emotionele Hulp Bij Bevallingen (EHBB) spitst zich toe op bevallingstrauma’s bij zwangere vrouwen of vrouwen die kort of lang geleden bevallen zijn. EHBB is gebaseerd op de Nucleus Coach Methode. De coachmethode die direct naar de kern van het probleem gaat en zo voor langdurig resultaat zorgt.

Bij Nucleus Coaching, waar EHBB een onderdeel van is, gaan we terug naar de kern, naar het onderbewuste. De coaching bestaat uit een speciale gesprekstechniek om het onderbewuste te bereiken en daar de traumatische, nare ervaringen te overschrijven met positieve, prettige ervaringen. Veelal verminderen PTSS-klachten hierdoor.

BEVALLINGSTRAUMA'S SNEL EN EFFECTIEF AANPAKKEN

Met EHBB kun je als professional vrouwen voor, tijdens en na de bevalling veel meer vertrouwen geven in hun eigen lichaam zodat bevallen een prettige plezierige ervaring wordt in plaats van de nare ervaring waar de media mee vol staat. Door de vrouwen meer in balans te brengen en de vrouwen met EHBB in ontspanning te brengen wordt de bevalling prettiger en verloopt gemakkelijker. Als professional heb je zo een handvat om zwangere vrouwen die toch een zekere mate van angst hebben voor de bevalling beter van dienst te kunnen zijn.

DE VOORDELEN VAN EHBB

Een aantal voordelen van de toepassing van EHBB zijn onder meer:

  • Verbeterd zelfbeeld en vertrouwen in het eigen lichaam van de aanstaande moeder
  • Ontspannen beginnen aan een zwangerschap en bevalling
  • Verwerken van een trauma’s rond een eerdere bevalling waardoor rust en ontspanning ontstaat
  • De negatieve herbeleving stopt en wordt niet meer getriggerd
  • Psychische problemen, bijvoorbeeld een pre- of postnatale depressie, worden verminderd of in zijn geheel voorkomen
  • Door de ontspanning is bevallen meer een natuurlijk proces en zal medisch ingrijpen minder vaak nodig zijn
  • Een ontspannen moeder leidt tot een goede start van de moeder-kind binding en rust in het gezin
  • Zowel de baby als de vader en de overige gezinsleden kunnen dit ervaren

DOEL VAN ORIËNTATIE EHBB

Tijdens de oriëntatie middagen of avonden maak je kennis met de coach methode EHBB en de toepassingsmogelijkheden in de praktijk. Je ziet coachsessie in de praktijk. EHBB is heel effectief voor de kraamvrouw die uit balans is geraakt door nare ervaringen rondom de geboorte. Gedurende deze nascholing leer je bevallingstrauma’s en nare ervaringen rondom de geboorte signaleren. Je maakt kennis met een goede manier van verwerken van deze nare ervaringen, daarmee de zelfredzaamheid en draagkracht van de kraamvrouw vergrotend. Als dit je heel erg aanspreekt kun je met korting meedoen met de EHBB-cursus. Deze module is sinds 2021 geaccrediteerd door de KNOV, KCKZ en GRO-opleidingen.

Deze nascholingsmiddagen of avonden geven extra inzicht in jouw werk als kraamverzorgende:

  • Vanuit de Nucleus Coach visie een unieke manier om naar de hulpvraag van de kraamvrouw kijken.
  • Verbale en non-verbale signalen van knelpunten herkennen bij de kraamvrouw, baby en overige familieleden en hier passend op reageren.
  • Voorlichting geven aan de kraamvrouw over het belang van praten over nare ervaringen en hoe verder hulp te zoeken.

HELMA KOOREVAAR NUCLEUS COACHING

Helma Koorevaar heeft sinds 2009 na jaren onderzoek te doen naar allerlei coachtechnieken en specialisatie in andere coachtechnieken de Nucleus Methode mede ontwikkeld. Een methode die verder gaat en meer tot de kern komt dan andere methodes. Hierdoor is het mogelijk de gevolgen van diverse trauma’s in relatief korte tijd te neutraliseren. EHBB is een onderdeel van de Nucleus Coach Methode toegespitst op trauma’s rondom de bevalling. Lees meer hierover op https://nucleus-opleidingen.nl/ehbb/

Helma Koorevaar Nucleus Coaching

Ik ben Helma Koorevaar en als trainer, coach en therapeut leer ik hulpverleners (of mensen die coach willen worden) een snelle, pijnloze en efficiënte coachmethode om terugval in oude patronen bij zichzelf en cliënten te voorkomen.
info@nucleus-opleidingen.nl
0655108888
7, Korensingel, 's-Heerenberg, 7041JH