Deze cursus is verlopen

Baringspijn vanuit de Neurowetenschappen

neurowetenschappenneurowetenschapbaringspijngeboortepijn

In deze scholing geven we je de juiste woorden, evidence en ervaring om op een boeiende manier in gesprek te gaan over baringspijn! Baringspijn vanuit de neurowetenschappen is een evidence-based scholing voor professionals in de geboortezorg die sinds 2009 wordt gegeven. Na het volgen van deze scholing zal jouw denken over pijn en baringspijn voor altijd positief veranderd zijn. Professor Ank de Jonge: “ Irena heeft onze kijk op omgaan met pijn en de communicatie hierover naar vrouwen voorgoed veranderd”.

775
16 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 775
Inclusief : een werkboek met hand-outs en het boek "Pijn, waarom?" van dr. Ben van Cranenburgh.
Opmerking :geen btw verschuldigd

Beroepen

Verloskundigen
16 Punten
KNOV

Competenties

Medische handelen 30 %
Kennis en wetenschap 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 30 %

Sprekers

dr. Irena Katarzyna Veringa

Hoofddocent
Geen belangenverstrengeling.
Ik ben in 2009 opgeleid door dr. Ben van Cranenburgh in pijn en pijnanalyse bij het Instituut voor Toegepaste Neurowetenschappen (ITON). Daarnaast was baringspijn een onderdeel van mijn promotieonderzoek. Ik neem actief deel aan de richtlijnontwikkeling over baringspijn bij de KNOV. Mogelijk ken je mij als spreker over baringspijn op vele symposia van de afgelopen 14 jaar.

dr. Ben van Cranenburgh

Neurowetenschapper, auteur en gastdocent.
Geen belangenverstrengeling.
Omschrijving

Een driedaagse cursus die inzicht geeft in de neurofysiologische achtergronden van pijn en baringspijn.

Ontwikkelingen in de neurowetenschappen maken duidelijk dat baringspijn een uiterst complex fenomeen is. Om baringspijn adequaat te begeleiden moet men eerst de functie van baringspijn analysren en begrijpen.

De inzichten die deze cursus geeft kunnen ons denken en handelen t.a.v. baringspijn nuanceren en wellicht ingrijpend veranderen.

Van oudsher benadrukken verloskundigen dat de baring een normale fysiologische gebeurtenis is. Dit impliceert dat verloskundigen inzicht moeten hebben in de rol van de baringspijn en het functioneren van het pijnsysteem tijdens de baring.

De cursus bevat 6 uur methodische intervisie op basis van concrete ervaringen van deelnemers.


Mind In Geboorte

Mind In Geboorte is een trainings- en opleidingsinstituut voor professionals in de geboortezorg, en verzorgt begeleiding en cursussen voor aanstaande ouders.
info@mindingeboorte.nl
0653184197
175, Westeinde, R, Den Haag, 2512GX